CURE DETALJI HORORA U NJEMAČKOJ: Državljanka BiH odgovarat će pred sudom, u svirepom ubistvu učestvovalo 30 članova jedne porodice...

Kako navode njemački mediji, u čitavom procesu ima više od 30 optuženih, a za nekima od njih je izdata međunarodna potjernica na zahtjev tužilaštva u Kelnu.

  • Hronika

  • 16. Jan. 2024  

  • 0

Državljanka Bosne i Hercegovine odgovaraće pred sudom u Kelnu zbog umiješanosti u linč i likvidaciju 37-godišnjaka koji je brutalno pretučen, marta, 2022. godine, nakon čega je podlegao povredama.

Naime, riječ je o slučaju koji je šokirao njemački Keln, a u ovom procesu već su dvojica državljana BiH osuđena na doživotne robije.

Konkretno, ova državljanka BiH je optužena da je učestvovala u napadu zajedno sa svojom porodicom, i potvrđeno je da je bila na mjestu zločina sa ostalima.

Podsjetimo, riječ je o napadu iz marta, 2022. godine kada je bh. porodica, koja broji skoro 30 članova, presrela žrtvu, a zatim su ga brutalno pretukli i pobjegli. 

Sve se dešavalo u jednom kvartu u Kelnu, a povod napada je bila uvreda koju je bh. porodici uputio brat žrtve, zbog čega su oni željeli da se osvete.

Kako javljaju njemački mediji, sve je počelo kada je brat žrtve snimio uvredljivi video u kojem prijeti članovima porodice iz BiH. Riječ je, kako prenose mediji, o sukobljenim klanovima. Dodaje se da je zbog uvreda na snimku jedan klan odlučio da se osveti.

Muškarac koji je likvidiran je bio otac dvoje maloljetne djece. Na snimku nadzornih kamera, koje su i snimile likvidaciju, vidi se kako žrtva parkira automobil “smart”. Odjednom mu prilazi čovjek i razgovara sa njim. U međuvremenu sa suvozačeve strane, drugi muškarac mu vadi ključeve iz automobila. U trenutku prilazi oko 30 muškaraca sa svih strana i kreće linč. Nesretnog muškarca su izvukli iz vozila i brutalno ga udarali.

Tom prilikom je izboden 17 puta nožem. Teško povrijeđen samo se srušio na ulici, prevezen je u bolnicu, ali je ubrzo podlegao povredama.

Odmah nakon linča, počinioci su pobjegli pješke, ali su potom ušli u nekoliko automobila. Na osnovu video materijala, policija je nekoliko nedjelja kasnije identifikovala 18 osumnjičenih.

Kasnije je policija uspjela da liši slobode trojicu osumnjičenih učesnika, dok su ostali na slobodi. Sada je pravdi privedena i članica ove porodice za koju je dokazano da je bila na licu mjestu.

Kako navode njemački mediji, u čitavom procesu ima više od 30 optuženih, a za nekima od njih je izdata međunarodna potjernica na zahtjev tužilaštva u Kelnu.

Prošle godine su u ovom procesu na doživotne robije osuđena dvojica državljana BiH, a o njihovoj brutalnosti svjedoče i riječi predsjedavajuće sutkinje koja je rekla da sam napad i brutalnost svakog normalnog čovjeka ostavljaju bez teksta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...