MILORAD DODIK OPET "PREBROJAVA" SRBE I BOŠNJAKE: "Miliji" su mu srpski zločinci od bošnjačkih žrtava

"Za Srbe u ovakvoj BiH nema pravde", smatra prvi čovjek RS-a

  • Politika

  • 16. Dec. 2023  

  • 5

Pripadnici SIPA-e jučer su u Zvorniku uhapsili osam osoba zbog sumnji da su učestvovali u genocidu koji je u julu 1995. godine počinjen nad Bošnjacima Srebrenice. Među uhapšenima je i Sreten Milošević, koji je 1995. godine bio pomoćnik komandanta Zvorničke brigade takozvane Vojske RS za logistiku.

Povodom ovog hapšenja oglasio se i predsjednik RS-a Milorad Dodik, koji je opet stao na stranu zločinaca, a ne žrtava.

"Posljednjim akcijama hapšenja bivših pripadnika Vojske RS na području Zvornika Tužilaštvo BiH ponovo pokazuje selektivan pristup istragama u vezi s ratnim dešavanjima u BiH.

Istrage i akcije hapšenja se sprovode u najvećem broju protiv Srba, dok se sa druge strane opstruišu ili uopšte ne sprovode za ratne zločine muslimanske vojske nad Srbima, a za koje postoje neoborivi dokazi i svjedočenja preživjelih.

Ovakav pristup Tužilaštva BiH dodatno nas uvjerava da za Srbe u ovakvoj BiH nema pravde. Stoga će institucije Republike Srpske uraditi sve da onima koji su na udaru Tužilaštva BiH jer su bili pripadnici VRS pruže svaku vrstu pravne podrške", objavio je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...