NJEMAČKA FIRMA OBUSTAVLJA RAD U BiH: Bez posla ostaje 30 ljudi

Ubuduće će firma sirovine iz Bosne i Hercegovine balansirati preko drugih međunarodnih lokacija.

  • Ekonomija

  • 16. Dec. 2023  

  • 0

Njemačka firma "Carl Kuehne" saopćila je da krajem ove godine obustavlja ugovorenu proizvodu krastavaca kornišona u Bosni i Hercegovini.

Kako navode, firma je odluku donijela iz ekonomskih razloga, nakon nekoliko godina pada prizvodnje u regionu.

Kako su rekli, količina nabavljena sa lokacije Bosanska Dubica putem ugovorene proizvodnje čini malu količinu godišnje potrebe firme “Kuehne” za krastavcima. Ubuduće će firma sirovine iz Bosne i Hercegovine balansirati preko drugih međunarodnih lokacija.

Iz firme “Carl Kuehne” navode da proizvodno-poslovni objekat u Bosanskoj Dubici prestaje sa radom 29. februara iduće godine.

Svjesni su da su planirane promjene bolne za kolege, ali su neophodne kako bi održali konkurentnost na tržištu i osigurali poslovanje u budućnosti.

"Planiranim promjenama bit će obuhvaćeno 30 radnih mjesta, o čemu su radnici ranije obaviješteni. Stvorit će se rješenja prilagođena radnicima", naveli su.

Firma "Carl Kuehne" sa sjedištem u Hamburgu godišnje preradi 30.000 tona krastavaca.

Sjedište firme za Bosnu i Hercegovinu od 2015. godine je u Bosanskoj Dubici, a kooperantska proizvodnja krastavaca organizovana je u 16 lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...