O NJEMU BRUJI ŠPANJOLSKA: Marca ocijenila Luku Modrića, nakon utakmice protiv Villarreala…

-Kakav osjećaj ‘desetka‘ ima...‘, piše Marca.

  • Sport

  • 18. Dec. 2023  

  • 0

Luka Modrić je odigrao maestralnu utakmicu za Real Madrid protiv Villarreala. Prvo je u 25. minuti asistirao Judeu Bellinghamu za prvi gol na utakmici, a onda u 68. postigao i posljednji za konačnih 4:1 za Madriđane.

Modrić je za svoju izvedbu dobio najveću ocjenu od Sofascorea na ovoj utakmici. Ocijenjen je s 9,1, a osim gola i asistencije imao je pet ključnih dodavanja, šest tačnih dugih lopti iz osam pokušaja te tri tačna ubacivanja.

Za svoju izvedbu dobio je odlične ocjene i od vodećih španjolskih medija. Mundo Deportivo ga je svrstao među pet igrača Reala s najvećom ocjenom - tri zvjezdice dok As ističe kako je ovo treći put uzastopno da se Carlo Ancelotti treći put zaredom odlučio staviti Modrića u početnu postavu.

 ‘Ova utakmica je pokazala kako Modrić i Kroos mogu još uvijek igrati zajedno bez da bilo što pokvare jer su mozak i kapacitet pluća jednako važni u nogometu‘, piše As.

Marca je Modrića nagradila ‘osmicom‘.

‘‘Desetka‘ se vratila u svoje normalno stanje nakon što je igrala tri uzastopne utakmice. Njegovo drugo poluvrijeme bilo je za čisti užitak - imao je 93% uspješnih dodavanja, pet kreiranih prilika, nekoliko presječenih lopti i gol kada je iskoristio Rodrygov poklon. Modrićevo dodavanje za 1:0 je pravi užitak za sve ljubitelje nogometa. Kakav osjećaj ‘desetka‘ ima...‘, piše Marca.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...