VELIKI DAN ZA TUZLANSKI AERODROM: Jutros prvi let za Švedsku, a već od sutra...

Uprava MAT-a potpisala je ugovor s Lumiwingsom 1. decembra i nakon toga počela je prodaja karata.

  • Ekonomija

  • 18. Dec. 2023  

  • 0

Grčka aviokompanija Lumiwings jutros je letom za švedski Halmstad započela operacije s Međunarodnog aerodroma Tuzla (MAT). 

Sutra će uslijedit i prvi let za nizozemski Maastricht, a 20. decembra i za njemački Saarbrucken i danski Esbjerg.

Uprava MAT-a potpisala je ugovor s Lumiwingsom 1. decembra i nakon toga počela je prodaja karata.

Kako je najavljeno tom prilikom, ova aviokompanija povezat će Tuzlu sa Evropom s pet linija i jednom linijom za Tursku.

-Mi smo izabrali pet plus jednu destinaciju. Letjet će se iz Tuzle za Njemačku, Švedsku, Dansku, Holandiju, a uskoro ćemo obezbijediti i letove za Tursku, za koju postoji veliko interesovanje naših putnika, kazao je direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Dževad Halilčević

Tuzla će ovim letovima biti povezana sa Stockholmom i Halmstadom u Švedskoj, Maastrichtom u Nizozemskoj, Saarbruckenom u Njemačkoj, Esbjergom u Danskoj i ubrzo Istanbulom. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...