SANJI VULIĆ PONOVO ZASMETAO OHR: "Schmidtu će se obiti o glavu ugnjetavanje srpskog naroda"

Vulić je okarakterisala Bosnu i Hercegovinu kao protektorat i zemlju beznađa.

  • Politika

  • 19. Dec. 2023  

  • 7

Predsjedavajuća Kluba zastupnika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sanja Vulić ocijenila je večeras da je apsurdna tvrdnja Christiana Schmidta da brine o građanima Bosne i Hercegovine, jer su građani birali one koji treba da brinu o njima, ističući da će mu se obiti o glavu ugnjetavanje srpskog naroda, ali i ostalih naroda u Bosni i Hercegovini.

Prema njenim riječima, sve dok turista Schmidt u Bosni i Hercegovini ima saveznike u Centralnoj izbornoj komisiji, Službenom glasniku Bosne i Hercegovine i pravosuđu, može da se ponaša prema građanima Bosne i Hercegovine kao što to čini.

"Taj turista niti je biran, niti imenovan, niti bilo šta od toga. Građani Bosne i Hercegovine su birali one koji treba da brinu o njima, a to nije nikakav stranac, ilegalac", rekla je Vulić Srni komentarišući Schmidtov zahtjev da Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u što skorijem roku donese izmjene i dopune Izbornog zakona Bosne i Hercegovine ili će on to uraditi.

Vulić je okarakterisala Bosnu i Hercegovinu kao protektorat i zemlju beznađa.

"Politički isfrustriran, turista, čovjek bez karaktera... Od njega je očekivati da samo ukoliko bude mogao, Srbe u kazamate smjesti", rekla je Vulić i poručila da je pravda spora, ali i te kako dostižna.

Prema njenim riječima, rušiti dejtonsku Bosnu i Hercegovinu, ugnjetavati Srbe i dobru se nadati može samo osoba kao što je Schmidt, bez stida i srama.

Ističući da Schmidt nema nikakva ovlaštenja, ni značaj, Vulić je navela da je prije nekoliko dana ušao u Beču u avion sa delegacijom Bosne i Hercegovine u Beču, a da ga niko nije ni primijetio.

"Na aerodromu u Beču on je samo jedan od milion putnika, shvatili smo da se radi o njemu kada smo sletjeli u Sarajevo jer se sva Granična policija sjatila oko turiste", rekla je je Vulić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...