U NEURAČUNLJIVOM STANJU PRETUKAO ČOVJEKA NA SMRT: Svemu je kumovao alkohol

Dalje se navodi da je Andrić nakon toga beživotno tijelo Čerkezovića traktorom odvezao u šumu udaljenu oko kilometar i trista metara gdje je nekoliko dana kasnije, 24. juna, pronađeno.

  • Hronika

  • 20. Dec. 2023  

  • 0

Mirko Andrić (50) optužen je da za ubistvo Lovre Čerkezovića kojeg je kako se navodi u neuračunljivom stanju pretukao na smrt. Optužnicu je podiglo Tužilaštvo Brčko distrikta, a potvrdio Osnovni sud u Brčkom.

Ubistvo je počinjeno 20. juna u u blizini planinarskog doma Sveti Bernard u Gornjem Zoviku, kod Brčkog, a kako se navodi u optužnici optuženi Andrić u neuračunljivom stanju, nanio žrtvi više teških povreda usljed kojih je preminula. Dodaje se da su Andrić i Čerkezović prije zločina zajedno bili i pili alkohol u kući žrtve u naselju Boće kod Brčkog.

"Njih dvojica su Lovrinim automobilom došli do Bunarića, a u toku vožnje došlo je do prepirke i skretanja na šumski put u blizini planinskog doma Sveti Bernard. Sumnja se da je, pošto su izašli iz vozila, Andrić uzeo podesan tvrdi predmet i snažno udario Lovru u predjelu donjeg dijela leđa, zbog čega je Lovro pao na zemlju. Dok je ležao na leđima optuženi Andrić ga je uhvatio objema rukama za vrat oštetivši mu funkciju disanja. Potom ga je podigao i bacio na zemlju tako da je žrtva vrhom tjemena glave pala na šumsko tlo, pri čemu je došlo do oštećenja moždine, a zatim do smrti", navodi se u optužnici.

Dalje se navodi da je Andrić nakon toga beživotno tijelo Čerkezovića traktorom odvezao u šumu udaljenu oko kilometar i trista metara gdje je nekoliko dana kasnije, 24. juna, pronađeno. Optuženi je istog dana uhapšen i na prijedlog Tužilaštva mu je određen pritvor. Čerkezović je ubrzo prebačen u Zavod za forenzičku psihijatriju ˝Sokolac˝.

"Nakon potvrđivanja optužnice Osnovni sud je za 21. decembar zakazao ročište za produženje pritvora u ovom predmetu, nakon čega će se prema optuženom nastaviti provođenje posebnog krivičnog postupka. Andrić je za ovo ubistvo optužen kao lice sa zaostalim duševnim razvojem, hroničnim alkoholizmom sa organskim promjenama i akutnom alkoholisanošću, usljed čega je bio u stanju neuračunljivosti, kada nije mogao da shvati značaj svog djela i da upravlja postupcima", saopćeno je iz Tužilaštva Brčko distrikta, piše Glas Srpske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...