STIŽU REAKCIJE NA PRESUDU O SUPERLIGI: “UEFA-in monopol je gotov”

Sud Evropske unije presudio je da su se UEFA i FIFA ponašale protiv zakona o takmičenju kad su zabranile održavanje Superlige prije dvije godine.

  • Sport

  • 21. Dec. 2023  21. Dec. 2023

  • 0

Stižu i prve reakcije na presudu Suda Evropske unije koji je presudio da se Superliga može osnovati.

Sud Evropske unije presudio je da su se UEFA i FIFA ponašale protiv zakona o takmičenju kad su zabranile održavanje Superlige prije dvije godine.

To znači da bi u budućnosti moglo biti dozvoljeno formiranje Superlige. Osnivači Superlige čelnici su moćnih europskih klubova Real Madrida, Barcelone i Juventusa.

Oglasila se i La Liga koja je od prvog dana bila žestoki protivnik osnivanja Superlige.

“Danas se više nego ikad treba prisjetiti kako je Superliga sebičan i elitistički model. Svaki format koji nije potpuno otvoren za klubove, s izravnim pristupom natjecanju putem nacionalnih godina je zatvoreni model natjecanja. Evropski nogomet je već rekao svoje. Nemojte isistirati #zaraditetonaterenu”, napisali su iz La Lige u objavi na X-u (nekadašnjem Twitteru).

“Pobijedili smo! UEFA-in monopol je gotov, a nogomet je besplatan. Klubovi su sada slobodni od prijetnji i sankcija te mogu sami odlučivati o svojoj budućnosti. Jamčim klupske prihode i plaćanja, kao i solidarnost s nogometom”, izjavio je Bernd Reichart, izvršni direktor tvrtke tužitelja A22.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...