"ZATEČEN SAM I ZABRINUT": Željko Komšić uputio telegram saučešća predsjedniku Češke Pavelu

Najmanje 15 osoba je smrtno stradalo, a 24 su povrijeđene u današnjem oružanom napadu na univerzitetu u Pragu.

  • Vijesti

  • 21. Dec. 2023  21. Dec. 2023

  • 0

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je telegram saučešća predsjedniku Češke Republike Petru Pavelu i porodicama žrtava tragičnog događaja koji je potresao Prag.

"Uvaženi predsjedniče Pavel, zatečen sam i zabrinut zbog tragičnih dešavanja u Pragu, nakon kojih je živote izgubilo više ljudi. Najoštrije osuđujem ovaj nehumani čin. Primite najdublje izraze saučešća i suosjećanja Vi, porodice nevinih žrtava i građani Republike Češke u ime građana BiH, Predsjedništva BiH i u moje ime. Povrijeđenim građanima želimo brz i uspješan oporavak", stoji u Komšićevoj poruci.

Najmanje 15 osoba je smrtno stradalo, a 24 su povrijeđene u današnjem oružanom napadu na univerzitetu u Pragu, glavnom gradu Češke, koji je izveo 24-godišnji student na Filozofskom fakultetu Karlovog univerziteta u Pragu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...