VOZAČI, OPREZ: Kilometarske kolone na granicama, prije polaska na put potrebno je...

Upozorava se i na učestale odrone na brojnim dionicama, te se vozači pozivaju da drže propisano rastojanje između vozila i izbjegavaju rizična preticanja.

  • Društvo

  • 22. Dec. 2023  22. Dec. 2023

  • 0

Pretežno mokar ili vlažan kolovoz i pojačan promet vozila u blizini većih gradskih centara karakteriše saobraćajnu situaciju u Bosni i Hercegovini.

U Hercegovini i jugozapadnoj Bosni pada slabija kiša, dok magla smanjuje vidljivost na dionicama uz riječne tokove centralne Bosne.

Upozorava se i na učestale odrone na brojnim dionicama, te se vozači pozivaju da drže propisano rastojanje između vozila i izbjegavaju rizična preticanja.

Sanacioni radovi izvode se na magistralnim putevima: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići-Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Pojačan je promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prijelazima: Bosanski Brod, Bosanska Gradiška i Gradina. Na ostalim graničnim prijelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta.

Savjetuje se opreznija vožnju i napominju vozači da na put ne kreću bez zimske opreme, čije posjedovanje je i zakonski obavezno.

S obzirom da su predstoje praznici, u narednim danima očekuje se pojačan promet vozila na putevima u zemlji, ali i na većini graničnih prijelaza.

Vozačima se savjetuje da se prije polaska na put informišu o trenutnom stanju na putevima i graničnim prijelazima i na taj način izbjegnu duga čekanja u kolonama, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...