"USPUT NAM NAMEĆU NEKAKAV 1. MART ILI 25. NOVEMBAR": Dodik izjavio kako narod u RS neće dati 9. januar

Dodik je rekao da svako proslavlja svoje gdje hoće, a Srbe neka puste na miru.

  • Politika

  • 22. Dec. 2023  

  • 5

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik poručio je večeras "da narod ne da 9. januar i da niko ne može određivati kada je rođena RS, jer ona zna kada je stvorena".

"Ne možete nam sve skrnaviti, a da mi imamo pozitivan odnos… Usput nam nameću 1. mart, koji nije dan državnosti, ili neki 25. novembar. Što to rade? Mi njima ne sporimo, neka slave šta hoće, ali ne znam što oni nama spore i još nam nameću svoje rekao je Milorad Dodik za BHT1.

Dodik je rekao da svako proslavlja svoje gdje hoće, a Srbe neka puste na miru.

Osvrćući se na prijetnje Christiana Schmidta vezane za proslavu 9. januara, Dodik je rekao da je Schmidt ušao u BiH kao lažni visoki predstavnik jer nema potvrdu od Vijeća sigurnosti UN i da će, pošto se lažno predstavlja, “onog trenutka kad se stvore okolnosti i kad se pojavi u RS – biti deportovan”.

"Stalno nešto prijeti. 9. januar je Dan RS, javno usvojen i od vlasti i od opozicije i od naroda", napomenuo je Dodik.

RS je ranije rekao da je proslava 9. januara kao Dana RS “jasan i direktan propust u sprovođenju odluka Ustavnog suda BiH, kao i odluka visokog predstavnika”, te dodao da nepoštovanje odluka Ustavnog suda predstavlja krivično djelo prema Krivičnom zakonu BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...