VELIKA TRAGEDIJA POTRESLA KOŠARKAŠKI SVIJET: U 24. godini preminuo jedan od najboljih igrača reprezentacije...

Šaljemo saučešće obitelji, prijateljima, bliskim osobama i cijeloj sportskoj zajednici zbog ovog nenadoknadivog gubitka.

  • Hronika

  • 23. Dec. 2023  

  • 0

Velika tragedija pogodila je venecuelansku košarku. Jedan od njihovih najboljih igrača, Garly Sojo preminuo je u dobi od 24 godine.

-Izražavamo duboko žaljenje zbog smrti Garlyja Soja, našeg reprezentativca i izuzetne osobe s velikim košarkaškim potencijalom u košarci.

Garly je bio član reprezentacije u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2021, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, na Svjetskom prvenstvu 2023. godine i na Panameričkim igrama 2023., gdje je Venezuela osvojio srebrnu medalju.

Šaljemo saučešće obitelji, prijateljima, bliskim osobama i cijeloj sportskoj zajednici zbog ovog nenadoknadivog gubitka.

Počivaj u miru, Garly‘, napisali su na Instagramu Košarkaškog saveza Venezuele.

Sojo je veći dio svoje karijere proveo u domaćim klubovima, a posljednji u je bio Broncos de Caracas. Izabran je za MVP-a lige 2022. godine, a NBA ligi se približio kada je u sezoni 2020./21. igrao u G-ligi za tim Capitanes de Ciudad de Mexico u jedinoj sezoni koju je meksički klub igrao u tom natjecanju.

Na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu bio je najefikasniji igrač Venezuele s prosjekom od 12,4 poena, a imao je i 4,2 skoka te 1,2 asistenciju po utakmici. Navodi se da je umro od posljedica epileptičkog napada kojeg je doživio dok je bio sam u kući.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...