DRAMA U SRBIJI: Nove masovne demonstracije u Beogradu, stižu studenti iz Novog Sada, najavili blokade…

Studenti iz Novog Sada pridružit će se Beograđanima na današnjem protestu i blokadama.

  • Regija

  • 25. Dec. 2023  25. Dec. 2023

  • 0

Grupa studenata i mladih koji učestvuju u protestima zbog, kako tvrde, krađe na izborima 17. decembra, najavila je za danas šestosatnu blokadu saobraćaja na dvije lokacije u Beogradu.

Oni su pozvali građane da se u 11 sati okupe u Birčaninovoj ulici ispred ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, od koga traže da omogući provjeru biračkog spiska.

Prema njihovim riječima, taj protest će trajati sat vremena, koliko daju ministarstvu da odgovori na njihove zahtjeve, nakon čega će blokirati dvije saobraćajnice, čije lokacije nisu željeli da otkriju „zbog bezbjednosti“.

Blokada saobraćanica, kako su najavili, počet će u 12 i trajati do 18 sati, a svaka naredna bi mogla da bude i duža, ukoliko njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni.

Studenti iz Novog Sada dolaze na protest u Beograd

Studenti iz Novog Sada pridružit će se Beograđanima na današnjem protestu i blokadama. Jedna od studentkinja koja će danas krenuti put prestonice je i Mila Pajić, koja se u emisiju „Probudi se“ na TV Nova uključila držeći stiropor u rukama.

„Stiropor je tu kako bismo izdržali šest sati da sjedimo. Da sjedimo i da iskažemo da smo nezadovoljni i da smo bijesni“, rekla je Pajić.

Novosadski studenti počeli su da se okupljaju već od ranih jutarnjih sati, a Pajić ističe da očekuje da im se pridruži još dosta kolega. Zvanično, okupljanje počinje kod spomenika Njegošu u devet sati, odakle će se okupljeni uputiti ka željezničkoj stanici. Studenti takođe pripremaju transparente, a u Beograd donose stiropor za druge demonstrante koji će učestvovati na blokadi, kako bi im olakšali sjedenje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...