DODIK OČAJAN NAKON IZBORNIH MANIPULACIJA U SRBIJI: "Glavni cilj je bio da se na Drini napravi bedem. Organizovano su naseljavali muslimane kako bi bili tampon zona između Srba..."

On je dodao da ako su Srbi slabi onda se od Srbije traži intervencija, ako ne mogu tamo da urade ništa, onda ih okrive sve zajedno.

  • Politika

  • 26. Dec. 2023  

  • 2

Nakon izbornih manipulacija i oštrih kritika iz susjedne Srbije, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik gostovao je u emisiji "Ćirilica" na TV Happy, te kazao da strane agenture žele da odvoje Srbe iz Republike Srpske od matice Srbije.

- Stara imperijalistička težnja je da nas podijeli i Srbe koji nisu u Srbiji odvoji od matice. Uvijek kada je trebalo da se Srbi disciplinuju u Republici Srpskoj ili u Hrvatskoj, uvijek se tražila intervencija od Srbije, ako oni nisu mogli sami to da učine, kazao je Dodik.

On je dodao da ako su Srbi slabi onda se od Srbije traži intervencija, ako ne mogu tamo da urade ništa, onda ih okrive sve zajedno.

- Srbija bez obzira šta činila, a učinila je mnogo, pod Vučićem je značajno razvila demokratiju, a i mi smo sve učinili da očuvamo mir na tim prostorima, međutim sve to nije bilo dovoljno nosiocima tih imperijalističkih agentura. Nisu mogli da se okanu jednom i kažu dobro imamo problema sa Kosovom ali to se rješava, imamo Republiku Srpsku mislilo se da je to riješeno Dejtonskim sporazumom, imamo mir pustite ljude nek žive. Ali ne, hoće dodatno da odvoje Srbiju od srpskog naroda gde god on živi, kaže Dodik..

- Kada je Austrougarska ušla u BiH glavni cilj je bio da na Drini napravi bedem. Tada su organizovano naseljavali muslimane kako bi bili tampon zona između Srba u Krajini i Srba u Srbiji. Tako je ostalo do danas, kazao je Dodik.

On dodaje da je razlog za mržnju, koja traje već dugo vremena, problem oko Srebrenice i Bratunca, jer su Srbi raseljavani, a muslimani naseljavani.

- Ta želja da se Srbi odvoje i posvađaju je čitava ideologija vladanja Velike Britanije na ovim prostorima. Da Srbi ne postanu snažan kolektivitet i da ne naprave snažnu političku teritorijalnu jedinicu na Balkanu, jer bi onda Srbija bila najjača država na Balkanu i ne samo na Balkanu. Međutim, to ne daju. To ne daju još od Otomanske imperije, kazao je Dodik.

- Narodu u Republici Srpskoj važno je da Srbija bude jaka, a takva je samo sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem na čelu. On izađe i kaže neću priznati Kosovo. Slušao sam ga na mnogim mjestima u regionu. Isto je rekao da neće uvesti sankcije Rusiji, i nije. Јa znam kada su Britanci predložili u Savjetu bezbjednosti da se donese rezolucija da su Srbi počinili genocid. Tražili smo svi preko Lavrova da se to zaustavi i Rusi su to zaustavili. Sad će tamo neka Baerbockova koja ima frizerski salon u kabinetu da naređuje da uvedemo sankcije Rusiji, kazao je Dodik.

Iako su se čuli razni navodi opozicije da je na izborima glasalo 40.000 Srba iz Republike Srpske, pa čak i 30 posto, Dodik je kazao da su glasali ljudi koji imaju svoje nekretnine u Beogradu i koji u Beogradu bili iz privatnih razloga, kao i da ih nije bilo više od 3.000, kazavši kako je to statička a ne statistička greška.

- Taj broj je statička greška, to nije dovoljno ni za jednog odbornika. To nije njihova pamet to je njima neko rekao da tako kažu. Mene ti napadi ne dotiču, ja sam na to navikao. Prosto ne znam šta mi je ako me neko ne napadne u toku dana. Međutim, ovo je nas strašno zaboljelo, kao narod, kaže Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...