IZRAELSKI PREMIJER ODGOVORIO ERDOGANU: “On je posljednji koji bi nam trebao govoriti o moralu”

“Erdogan, koji provodi genocid nad Kurdima i drži svjetski rekord po broju novinara koji se protive njegovoj vladavini koji su u zatvoru, posljednji je koji nam treba govoriti o moralu", rekao je Netanyahu.

  • Svijet

  • 27. Dec. 2023  

  • 0

Izraelski premijer je odgovorio na ranije komentare turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana koji je uporedio Benjamina Netanyahua s Adolfom Hitlerom.

“Erdogan, koji provodi genocid nad Kurdima i drži svjetski rekord po broju novinara koji se protive njegovoj vladavini koji su u zatvoru, posljednji je koji nam treba govoriti o moralu. IDF je najmoralnija armija na svijetu, koja se bori i eliminira najodvratniju i najbrutalniju terorističku organizaciju na svijetu, Hamas-Daesh, koja je počinila zločine protiv čovječnosti, a Erdogan je hvali i ugošćuje njene visoke zvaničnike”, navodi se u saopštenju ureda izraelskog premijera.

Pozivajući se na video emitovan na turskoj televiziji na kojem se činilo da se vidi kako izraelski vojnici okupljaju polugole muškarce na stadionu u Gazi, turski predsjednik je rekao:

“Po čemu se ti (Netanyahu) razlikuješ od Hitlera? Ovi (postupci) će nadmaštiti i Hitlera. Postoji li nešto što Netanyahu radi što je manje u odnosu na Hitlera? Ne.”, rekao je Erodgan govoreći u srijedu na ceremoniji dodjele nagrada u oblasti nauke u glavnom gradu Ankari.

Izraelski ministar ratnog kabineta Benny Gantz također je odgovorio na Erdoganove komentare.

“Osuđujem izjave turskog predsjednika Erdogana. Izjave koje su očito iskrivljavanje stvarnosti i skrnavljenje sjećanja na Holokaust. Hamas je bila organizacija koja je izvršila odvratan masakr. Uklanjanje prijetnje Hamasa od građana Izraela je egzistencijalna nužnost i moralni imperativ bez premca”, rekao je on, prenosi Guardian.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...