NEKADA JE IZNOSIO DO 45 POSTO: Evropski udio u ruskom izvozu nafte pao na skromnih pet posto

Ulogu glavnih odredišta izvoza preuzele su u aktuelnim uvjetima Kina i Indija, dodao je ministar, istaknuvši da udio Kine u izvozu iznosi 45 do 50 posto. Izvoz u Indiju snažno je pak porastao, tvrdi ruski dužnosnik.

  • Ekonomija

  • 27. Dec. 2023  

  • 0

Rusija očekuje da će izvoz nafte i naftnih derivata u Evropu činiti maksimalno četiri do pet posto ukupnih isporuka u 2023. godini, rekao je potpredsjednik ruske vlade Alexander Novak, prenosi Hina.

"Prethodno smo u Evropu isporučivali od 40 do 45 posto nafte i naftnih derivata, a ove godine očekujemo da ta brojka neće biti veća od četiri do pet posto ukupnog izvoza", kazao je Novak, prema izvještaju novinske agencije TASS.

Ulogu glavnih odredišta izvoza preuzele su u aktuelnim uvjetima Kina i Indija, dodao je ministar, istaknuvši da udio Kine u izvozu iznosi 45 do 50 posto. Izvoz u Indiju snažno je pak porastao, tvrdi ruski dužnosnik. "Prije gotovo uopće nismo ni izvozili u Indiju da bi u protekle dvije godine ukupni udio izvoza u Indiju porastao na oko 40 posto", rekao je Novak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...