PREMIJER MILOJKO SPAJIĆ SAOPŠTIO VAŽNU VIJEST: "Crna Gora će graditi brzu cestu prema Sarajevu"

"Nemamo više vremena da čekamo. Potreban nam je ubrzani razvoj", oručio je Spajić.

  • Ekonomija

  • 28. Dec. 2023  

  • 1

Crna Gora bi, prema planu, trebalo da do kraja 2030. godine završi izgradnju oba autoputa i četiri brze ceste, saopštio je premijer Milojko Spajić.

On je na sastanku sa privrednicima u Privrednoj komori (PKCG) rekao da će u januaru biti raspisano šest javnih tendera za izradu idejnih rješenja za sve preostale dionice autoputa od Bara do Boljara, jadransko-jonski autoput, te brze ceste Bijelo Polje – Pljevlja – Sarajevo, Bar – Ulcinj – Albanija, od obilaznice oko Budve – Luštica – Hrvatska i Andrijevica – Peć, pišu Vijesti.

On je kazao da će kapitalni budžet iznositi 900 miliona eura godišnje i da nema problema da se Crna Gora zaduži za te investicije.

"Nemamo više vremena da čekamo. Potreban nam je ubrzani razvoj. Sa ovim će biti riješeni svi problemi sa drumskom saobraćajnom povezanosti Crne Gore – poručio je Spajić.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...