HARKOV U PLAMENU: Rusi odmah se osvetili za današnji ukrajinski napad na Belgorod; Gori višespratnica, ljudi unutra zarobljeni

Rusi su najavili da napad na Belgorod neće proći bez posledica.

  • Evropa

  • 30. Dec. 2023  

  • 0

Načelnik harkovskog regiona Oleg Sinjegubov javio je da je najmanje osam osoba povrijeđeno danas u ruskom napadu na grad Harkov u Ukrajini.

On je naveo da je Rusija gađala stambene zgrade i druge civilne lokacije i da je pričinjena velika šteta, prenio je Reuters.

Najmanje pet eksplozija dogodilo se u Harkovu tokom ruskog zračnog napada, napisao je gradonačelnik Harkova Igor Terehov na Telegramu, prenela je Ukrajinska pravda.

Terehov je naveo da je izbio požar na stambenoj zgradi u centru Harkova i da se prikupljaju informacije o povrijeđenima.

Podsjetimo, Ukrajina je jutros izvršila snažan zračni napad na ruski grad Belgorod. U tom napadu poginulo je najmanje desetoro ljudi, te je ovaj napad na Harkov moguće i ruska osveta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...