ŽIVOTI UGROŽENI: Troje opozicionih političara prekinulo štrajk glađu

Tepić se u subotu, 30. decembra, kratko obratila okupljenima na protestu protiv izborne krađe u centru Beograda, nakon čega je otišla u bolnicu.

  • Regija

  • 31. Dec. 2023  

  • 1

Troje opozicionih političara iz Stranke slobode i pravde (SSP), koji su počeli štrajk glađu nakon vanrednih izbora u Srbiji, obustavilo je štrajk, potvrđeno je Radiju Slobodna Evropa (RSE) u toj stranci.

Marinika Tepić, Jelena Milošević i Branko Miljuš stupili su u štrajk glađu zahtijevajući poništavanje izbora zbog navoda da je režim Srpske napredne stranke (SNS) sproveo krađu glasova i dovozio građane iz susjednih zemalja u Beograd kako bi glasali na lokalnim izborima.

Miljuš je za RSE potvrdio da je obustavio štrajk glađu.

On je izašao iz bolnice i trenutno je na kućnom liječenju, piše na sajtu RSE.

Njih troje su štrajkovali u zgradi Republičke izborne komisije (u Beogradu), a hospitalizovani su nakon što im je zbog gladovanja bilo ugroženo zdravlje.

Tepić se u subotu, 30. decembra, kratko obratila okupljenima na protestu protiv izborne krađe u centru Beograda, nakon čega je otišla u bolnicu.

Portal Južne vijesti je objavio da je Milošević prekinula štrajk glađu pošto su ljekari u Kliničkom centru u Nišu na osnovu pregleda zaključili da nastavak štrajka može da dovede do oštećenja organa.

Uz Tepić, Milošević i Miljuša u štrajku glađu su bili opozicioni političari Janko Veselinović i Danijela Grujić, a njih dvoje su na savjet ljekara prekinuli štrajk glađu 28. decembra.

Dan ranije štrajk je prekinuo i predsjednik Udruženih sindikata "Sloga" Željko Veselinović.

Dio opozicije protestuje od izbora 17. decembra optužujući SNS za izbornu krađu, i kroz fiktivno prijavljivanje svojih glasača iz Srbije i inostranstva na adrese u Beogradu, podsjetio je RSE.

Vlast je više puta odbacila navode o izbornoj krađi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...