LUDI DIKTATOR OTVORENO PRIJETI: Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un naredio svojoj vojsci da temeljito uništi...

"Činjenica je da na Korejskom poluotoku rat može izbiti u bilo kojem trenutku", rekao je ranije Kim.

  • Svijet

  • 01. Jan. 2024  

  • 0

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un naredio je svojoj vojsci da "temeljito uništi" Južnu Koreju i Sjedinjene Države ako započnu vojni sukob u još jednoj rundi ratoborne retorike usmjerene na Seul i Washington.

"Ako se neprijatelj odluči za vojni sukob i provokaciju protiv DNRK-a, naša bi vojska trebala zadati smrtonosni udarac kako bi ih temeljito uništila mobilizirajući sva najjača sredstva i potencijale bez trenutka oklijevanja", kazao je on.

Ranije je Sjeverna Koreja obećala lansirati tri nova špijunska satelita, izgraditi vojne bespilotne letjelice i pojačati svoj nuklearni arsenal 2024., dok je čelnik Kim Jong-Un rekao da američka politika rat čini neizbježnim, izvijestili su državni mediji. Kim je oštro kritizirao Washington nakon petodnevnih sastanaka vladajuće stranke na kojima su postavljeni ekonomski, vojni i vanjskopolitički ciljevi za narednu godinu.

"Činjenica je da na Korejskom poluotoku rat može izbiti u bilo kojem trenutku", rekao je Kim, javlja državna novinska agencija KCNA. Naredio je vojsci da se pripremi za "pacificiranje cijelog teritorija Južne Koreje", uključujući nuklearne bombe ako je potrebno, kao odgovor na bilo kakav napad.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...