SARADNJA DVIJE FIRME IZ DVA BH. ENTITETA: Alumina i Rudnik mrkog uglja Banovići potpisali ugovor vrijedan 40 miliona KM

Rudnik mrkog uglja iz Banovića će tokom 2024. godine isporučiti oko 200.000 tona uglja za potrebe rada fabrike.

  • Ekonomija

  • 03. Jan. 2024  

  • 0

Predstavnici kompanije „Alumina“ i Rudnika mrkog uglja „Banovići“ potpisali su ugovor o poslovnoj saradnji za 2024 godinu.

Prema ugovoru, koga su potpisali predsjednik Upravnog odbora „Alumine“ Zoran Stevanović i direktor RMU „Banovići“ Rasim Dostović, Rudnik mrkog uglja iz Banovića će tokom 2024. godine isporučiti oko 200.000 tona uglja za potrebe rada fabrike.

U zavisnosti od energetske vrijednosti kvaliteta uglja, očekuje se realizacija ovog ugovora između 35 i 40 miliona KM.

U menadžmentu „Alumine“ kažu da je kompanija potpisala značajan ugovor, jer se njime obezbjeđuju potrebne količine uglja za rad energetskih postrojenja kako bi se realizovali planovi i poslovni ciljevi koje fabrika ima u 2024. godini.

Kompanija „Alumina“ i Rudnik mrkog uglja „Banovići” sarađuju od kraja 2012. godine.

U proteklih 11 godina, RMU „Banovići“ je „Alumini“ isporučio oko 1.750.000 tona uglja, što predstavlja ukupnu godišnju proizvodnju ovog rudnika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...