BOSANCI I SRBIJANCI NA RADARU: Austrijanci najavili strožije kontrole, pazite šta nosite od kuće

Uvoz takvih proizvoda dopušten je samo iz zemalja članica EU, pod uslovom da su podvrgnute odgovarajućim veterinarskim pregledima.

  • Evropa

  • 03. Jan. 2024  

  • 2

Austrijski ministar financija Magnus Bruner najavio je da će sljedećih sedmica biti provedene prioritetne provjere putnika iz balkanskih zemalja, posebno Bosne i Hercegovine i Srbije.

Kampanja provjera, u saradnji s carinom i Ministarstvom zdravlja, ima za cilj podići svijest o zabrani uzimanja mesa iz zemalja koje nisu članice EU, s posebnim naglaskom na prerađevinama poput sirove šunke, kobasica i mesnih namaza.

Uvoz takvih proizvoda dopušten je samo iz zemalja članica EU, pod uslovom da su podvrgnute odgovarajućim veterinarskim pregledima. Ova inicijativa ima za cilj suzbijanje širenja afričke kuge putem mesa iz zaraženih područja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...