MINISTAR RAMO ISAK UZBURKAO JAVNOST: „Dobijam redovno i pozive iz entiteta Republika Srpska; Pozivam Milorada Dodika da sutra ujutro…“

Isak se osvrnuo i na sigurnosnu situaciju u Bosni i Hercegovini.

  • Politika

  • 04. Jan. 2024  04. Jan. 2024

  • 6

Ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine Ramo Isak bio je gost u programu TVSA.

Isak je rezimirao 2023.godinu, odnosno rad Vlade FBiH kao i ministarstva unutrašnjih poslova u proteklih osam mjeseci kako je imenovana nova Vlada predvođena premijerom Nerminom Nikšićem.

„Rad ministarstva unutrašnjih poslova je više nego uspješan, prije svega zahvaljujući podršci premijera Nikšića ali i svih ostalih struktura koje su neophodne kako bi Federalno ministarstvo unutrašnji poslova nesmetano radilo. Odgovorno tvrdim, aktuelna Vlada FBiH uradila je više za osam mjeseci nego sve prethodne Vlade zajedno.“

Ministar unutrašnjih poslova govorio je i o planovima za 2024.godinu.

„Planiramo proširenje policijske akademije s ciljem edukacije ali i zapošljavanja novih policijskih službenika jer je evidentno da ih nedostaje. Ove godine planiramo nabavku novih vozila, letjelica kao i opreme a sve s ciljem bolje sigurnosti građana u FBiH“.

Isak se osvrnuo i na sigurnosnu situaciju u Bosni i Hercegovini.

„Stanje sigurnosti na teritoriji čitave Bosne i Hercegovine je stabilno. Populističke izjave ne želim da komentarišem, već isključivo želim da radim. Dobijam redovno i pozive iz entiteta Republika Srpska gdje su građani shvatili da smo uozbiljili rad svih policijskih struktura. Izjave predsjednika RS-a Milorada Dodika su populističke i kao takve ne treba shvatati ozbiljno“, poručio je Isak.

Na pitanje da li ostaje pri stavu da će uhapsiti predsjednika RS-a Milorada Dodika ako krene u otcjepljenje RS-a, Isak je poručio:

„Neka pokuša ako smije, ali ja vam garantujem da ne smije. Njega neće zaštititi ni policija RS-a. Pozivam ga da sutra ujutro proglasi nezavisnost i mi smo spremni da krenemo da ga uhapsimo. Policijske strukture u FBiH su jake i ako bude trebalo, to će i dokazati,“ zaključio je Isak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...