SKANDALOZNO: Pljevaljski Muslimani i Bošnjaci stalna meta nacionalističkih divljanja…

„Bošnjacima u Pljevljima, ponovo je život pun strahova iz devedesetih godina prošlog vijeka“.

  • Regija

  • 04. Jan. 2024  

  • 1

Pljevlja su ponovo u žiži kleronacionalističkih, prosrpskih i proruskih snaga, u pokušaju da nasilje kojem su izložili ovaj grad 2020. godine pripišu službama bezbjednosti iz vremena vladavine Demokratske partije socijalista

Kao da mi ne živimo u Pljevljima. Kao da mi ne znamo ko su oni. I ko nam je dolazio u naselja i na kućnim pragovima nam poručivao da se selimo, da su Pljevlja srpska. Kriv je i DPS što je decenijama tolerisao ovakva ponašanja u našem gradu - kaže za Pobjedu Pljevljak čiji je identitet poznat redakciji i koji iz razumljivih razloga ne želi da zbog izjave svoju porodicu izlaže neprijatnostima, jer, kako kaže, „Bošnjacima u Pljevljima, ponovo je život pun strahova iz devedesetih godina prošlog vijeka“

Pljevlja su ponovo „moneta za potkusurivanje“ političkih elita u Crnoj Gori, pa tako kleronacionalističke, prosrpske i proruske snage opet pokušavaju da suživot u ovom multinacionalnom gradu „kroje“ po svojoj mjeri i uvjere javnost kako pljevaljski Muslimani i Bošnjaci, nakon pobjede i ,,osvježenja“ augusta 2020, nijesu bili na njihovom udaru, već su nacionalnu i vjersku mržnju prema njima iskazivali „vojnici“ bivšeg režima Demokratske partije socijalista.

Za novu kampanju poslužio im je bivši policajac Petar Lazović, agent crnogorske tajne službe, čovjek koji je po zadatku postao dio mafije, a onda, kako sumnja Specijalno državno tužilaštvo, umjesto za državne počeo da radi za interese jednog mafijaškog klana.

Lazović je u pritvoru od 18. jula 2022. godine, a njegove obimne prepiske preko „Sky aplikacije“ koje je vodio sa mafijom godinama se, po potrebi novih vlasti, plasiraju javnosti preko odabranih medija.

FAMOZNA PORUKA

Lazovićeve prepiske sada su kleronacionalističkim prosrpskim i proruskim snagama poslužile za relativizaciju događaja u Pljevljima u izbornoj noći 30. i 31. augusta, 1. i 2. septembra 2020. godine i šovinističko divljanje ovim gradom, ali i poruke mržnje na račun pljevaljskih Muslimana i Bošnjaka pripišu gubitnicima izbora.

- Kao da mi ne živimo u Pljevljima. Kao da mi ne znamo ko su oni. I ko nam je dolazio u naselja i na kućnim pragovima nam poručivao da se selimo, da su Pljevlja srpska. Kriv je i DPS što je decenijama tolerisao ovakva ponašanja u našem gradu – kaže za Pobjedu Pljevljak čiji je identitet poznat redakciji i koji iz razumljivih razloga ne želi da zbog izjave svoju porodicu izlaže neprijatnostima, jer, kako kaže, „Bošnjacima u Pljevljima, ponovo je život pun strahova iz devedesetih godina prošlog vijeka“.

Koncernu Vijesti dostavljena je poruka koju je Petar Lazović, kako tvrde, poslao 1. septembra Dušku Šariću, čijem bratu Darku se sudi u Beogradu kao šefu balkanskog narko-kartela.

„Reci Pljevlja da se iscrtaju četiri S“ - piše u toj poruci, na koju, kako ističu Šarić nije odgovorio.

A oslikavanje ovog grada velikosrpskim obilježjima krenulo je mnogo prije augustovskih izbora. Počelo je sa protestnim litijama Crkve Srbije, jednog od ključnih ideologa velikosrpske politike na Zapadnom Balkanu – od januara 2020, nakon što je koncem decembra 2019. u parlamentu usvojen Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

Pobjeda je tokom čitave godine objavljivala poruke koje su „litijaši“ ostavljali za sobom svojim sugrađanima druge vjeroispovijesti kada su prolazili kroz naselja i ulice u kojima žive – uglavnom su to bili krstovi sa četiri ocila i srpske trobojke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...