POTVRĐENO ZA "SB": Benjamin Delalić predat u nadležnost Tužilaštva KS, poznato i za šta se tereti (FOTO)

Predat Tužilaštvu.

  • Hronika

  • 04. Jan. 2024  04. Jan. 2024

  • 0

Benjamin Delalić (1993) predat je danas u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, nakon što je jučer lišen slobode zbog osnova sumnje da je pucao na Amira Pašića Faću, potvrdila je za "Slobodnu Bosnu" glasnogovornica ove institucije Azra Bavčić. Kako je navela Bavčić, Delalić je biti zadržan u nadležnosti Tužilaštva KS 24 sata i u tom zakonskom roku postupajuća tužiteljica odlučit će o daljim mjerama prema osumnjičenom. 

Nad njim će biti nastavljen rad na dokumentovanju krivičnih djela "Izazivanje opće opasnosti" i "Oštećenje tuđe stvari".

Podsjećamo, on je jučer lišen slobode u prostorijama Policijske uprave Novo Sarajevo, nakon što je za njim raspisana potraga zbog incidenta koji se dogodio u ponedjeljak, 1. januara u Paromlinskoj ulici na Dolac Malti kada je došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Sve je prijavio Amir Pašić zvani Faćo, također navodeći da su na njega pucali Delalić i još dvije nepoznate osobe.

Prilikom upotrebe vatrenog oružja, kada je ispaljeno nekoliko metaka, oštećena su tri automobila, te srećom iko nije povrijeđen.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...