BUNOZA ISKAZAO NEZADOVOLJSTVO: Koji ministri nisu toliko zainteresovani za rad u Vijeću ministara BiH?

Da neki ministri nisu toliko zainteresirani za rad u stalnim tijelima Vijeća ministara BiH posvjedočio je nedavno ministar pravde BiH Davor Bunoza, i to na sjednici Vijeća ministara BiH.

  • Politika

  • 05. Jan. 2024  

  • 1

Da neki ministri nisu toliko zainteresirani za rad u stalnim tijelima Vijeća ministara BiH posvjedočio je nedavno ministar pravde BiH Davor Bunoza, i to na sjednici Vijeća ministara BiH.

On je, na sjednici održanoj sredinom decembra, otkriva to zapisnik sa ove sjednice, iskazao nezadovoljstvo zbog pristupa pojedinih članova Odbora za unutrašnju politiku koji, kako je rekao, ne dolaze na sjednice kao i činjenicom da je u deset mjeseci kao zamjenik predsjedavajućeg ovog odbora odradio više od 90 posto predsjedavanja sjednicama Odbora za unutrašnju politiku. Bunoza nije imenovao pojedinice koje ne dolaze na sjednice.

altFaksimil zapisnika sjednice Vijeća ministara BiH

Helezovi izostanci

Inače, predsjedavajući ovog odbora je ministar odbrane BiH Zukan Helez, kojeg je Bunoza, kako je rekao, morao mijenjati na više od 90 posto sjednice.

Ostali članovi Obora su Dubravka Bošnjak, ministrica civilnih poslova, Nenad Nešić, ministar sigurnosti, Sevlid Hurtić, ministar za ljudska prava i izbjeglice, Elvira Habota, direktorica Direkcije za evropske integracije, Džemail Ćibo, direktor Ureda za zakonodavstvo Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Robert Vidović, generalni sekretar Vijeća ministara, Nikola Lovrinović, savjetnik predsjedavajuće Vijeća ministara, te Miroslav Gavrić, koordinator Brčko distrikta.

Prema Zakonu o Vijeću ministara BiH, prije rasprave na sjednici Vijeća ministara BiH sva pitanja u nadležnosti ministarstava BiH koja ulaze u sastav odbora obavezno se prethodno raspravljaju na sjednicama odbora. Drugi odbor je Odbor za ekonomiju kojim predsjedava ministar Staša Košarac.

Član 22.

Prema članu 22. Zakona o Vijeću ministara BiH, “radi osiguranja potpunog, djelotvornog, kvalitetnog i usklađenog obavljanja poslova Vijeće ministara osniva stalne ili privremene urede, direkcije, službe, odbore i druga tijela”. Član 22. Radi osiguranja potpunog, djelotvornog, kvalitetnog i usklađenog obavljanja poslova Vijeće ministara osniva stalne ili privremene urede, direkcije, službe, odbore i druga tijela.

Stalna tijela su: Direkcija za EU integracije, Generalni sekretarijat, Ured za zakonodavstvo, Odbor za unutrašnju politiku i Odbor za ekonomiju.

(Fokus.ba)

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...