POBJEGAO SA SUDA U BANJOJ LUCI: Hrvatska neće izručiti pedofila Ivicu Miškovića Bosni i Hercegovini

Ministarstvo pravosuđa i uprave Hrvatske je, nezvanično, odgovorilo Ministarstvu pravde u Vijeću ministara BiH da nisu ispunjeni uslovi za izručenje Ivice Miškovića BiH.

  • Regija

  • 05. Jan. 2024  

  • 0

Podsjećamo, nakon što mu je izrečena četvorogodišnja kazna zatvora za teško zlostavljanje djevojčice, pritvorenik Ivica Mišković pobjegao je iz zgrade Osnovnog suda u Banjoj Luci, koji je potom raspisao i potjernicu za njim.

Iz banjalučkog Osnovnog suda saopćeno je ranije da je javno objavljena presuda optuženom I. M. za četiri krivična djela obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina i za svako pojedinačno utvrđena kazna zatvora po 14 mjeseci, te je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od četiri godine, piše RTRS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...