PROFESOR DAVID PETTIGREW POSLAO JASNU PORUKU S DANAŠNJIH PROTESTA: "Najveći Schmidtov prioritet je zabraniti Dan RS"

"Tu sam iz solidarnosti sa građanima BiH na protestu protiv neustavnog Dana RS-a, koji vidim kao najveću i najgoru formu negiranja genocida, glorificiranja zločinaca i zločina počinjenih da se formira RS", kazao je za Vijesti.ba Pettigrew.

  • Vijesti

  • 06. Jan. 2024  

  • 0

Profesor studija o holokaustu i genocidu na Državnom univerzitetu Southern Connecticut i član Upravnog odbora Studijskog programa o genocidu na Univerzitetu Yale David Pettigrew danas je prisustvovao protestima u Sarajevu organizovanim povodom neustavnog dana bosanskohercegovačkog entiteta RS i političke krize u Bosni i Hercegovini.

"Tu sam iz solidarnosti sa građanima BiH na protestu protiv neustavnog Dana RS-a, koji vidim kao najveću i najgoru formu negiranja genocida, glorificiranja zločinaca i zločina počinjenih da se formira RS", kazao je za Vijesti.ba Pettigrew i pojasnio koji je najveći prioritet visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.

"Najveći prioritet visokog predstavnika je zabraniti ovaj Dan, Dan RS. Kada slavite počinjene zločine i sugerišete da su oni bili ispravna stvar, onda uzrokujete da se oni ponavljaju. Moramo se oduprijeti reputaciji zločina", poručio je Pettigrew u izjavi za Vijesti.ba i ponovio da se Dan RS mora zabraniti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...