TRUMP KRITIKUJE BIDENA: "SAD su neuspjšna država, opterećena teroristima i imigrantima"

Ozbiljne optužbe

  • Svijet

  • 06. Jan. 2024  

  • 0

Bivši američki predsjednik Donald Trump je na stranačkom skupu u Iowi uputi kritike svojoj republikanskoj konkurentkinji Nikki Haley i aktuelnom predsejdniku SAD Josephu Bidenu, koji ga je ranije nazvao "prijetnjom po američku demokratiju".

U obraćanju pred više stotina pristalica, u svojoj prvoj posjeti Iowi ove godine, samo 10 dana prije važnog republikanskog glasanja za predsjedničke nominacije, on je izjavio da su SAD pod Bidenovom administracijom "neuspješna" država, opterećena "teroristima" i "imigrantima iz mentalnih azila" koji se slivaju preko američke granice sa Meksikom, prenosi Reuters.

On je tako uzvratio na Bidenove optužbe o opasnostima potencijalnog drugog Trumpovog mandata, koje je iznio na skupu u Pennsylvaniji, tokom svog prvog govora u okviru kampanje za predsjedničke izbore koji će biti održani u novembru.

"Nijedna stvar nije postala bolja pod pokvarenim Josephom Bidenom. Sve je u neredu", rekao je Trump na stranačkom skupu u Iowi.

Trump se u svom govoru samo nakratko osvrnuo na događaje 6. januara 2021. godine kada je napadnut Capitol, ponavljajući neosnovane tvrdnje da su izbori 2020. bili neregularni.

On je takođe kritikovao Nikki Haley, konkurentkinju iz Republikanske stranke, koja je dvije godine tokom njegovog mandata bila ambasadorka SAD u UN. Trump je rekao da je Haley tokom čitave karijere bila "u džepu donatora koji zagovaraju otvorene granice" i izjavio da je ona "globalista".

Također je iznio tvrdnju da kampanju Haleyeve na ovim izborima finansiraju "Bidenovi donatori".

Biden je ranije na stranačkom skupu u Pennsylvaniji, izjavio da je Trump spreman da žrtvuje demokratiju u SAD kako bi došao na vlast, a kritikovao je bivšeg predsjednika i zbog njegovog ponašanja 6. januara 2021. godine kada je napadnut Capitol.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...