MATEJ MAGLICA: Div od 198 centimetara mogao bi zaigrati za reprezentaciju BiH

Riječ je o igraču njemačkog bundesligaša Darmstadta

  • Sport

  • 06. Jan. 2024  

  • 1

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine uskoro bi mogla dobiti novo vrijedno pojačanje.

Riječ je o igraču njemačkog bundesligaša Darmstadta, stoperu Mateju Maglici.

Matej je rođen u Odžaku i karijeru je počeo u Mladosti iz Gornje Dubice pod trenerskom palicom Mladena Stanića.

Nakon Dubice, Maglica se kalio kroz njemačke niželigaše odakle dolazi do drugog tima Stuttgarta te prošle godine odlazi u švicarski St. Gallen gdje se vrlo brzo ustalio i postao jedan od najboljih defanzivaca švicarske lige.

Početkom ove sezone stigao je u novog bundesligaša, ekipu Darmstadta. Nakon nekoliko uvodnih kola, upisao se u strijelce u duelu protiv Borusie Moenchengladbach (3-3), narednu utakmicu propustio je zbog crvenog kartona, ali se kasnije zacementirao u prvoj postavi. Skupio je ukupno 14 utakmica ove sezone.

Maglica igra na poziciji lijevog stopera i za veoma kratko vrijeme opravdao je status pojačanja i pokazao zašto je protekle sezone bio jedan od najboljih defanzivaca švicarske lige.

Ono što ga krasi je visina od 198 cm i odlično snalaženje u prekidima, gdje iz drugog plana može ugroziti protivnički gol, prenosi Sportske.ba.

Obzirom da je riječ o igraču koji ima 25 godina, te posjeduje državljanstvo BiH, ne bi bilo većih prepreka da u budućnosti obuče dres “Zmajeva”. Do sada nije nastupao niti za jednu reprezentaciju u mlađim kategorijama.

Postoji ozbiljna šansa da Matej u narednom periodu pokrene proceduru promjene sportskog državljanstva te zaigra u dresu Bosne i Hercegovine.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...