NACIONALNA ALBANSKA UNIJA PORUČILA MITROPOLITU JOANIKIJU: "Kosovo nije raspeta, nego slobodna zemlja"

Nisu mogli čestitati Božić mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju.

  • Regija

  • 06. Jan. 2024  06. Jan. 2024

  • 1

Povodom pravoslavnog Božića, Nacionalna albanska unija, stranka Albanaca u Crnoj Gori, želi da čestita praznik svim vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti želeći im dobro zdravlje, blagostanje, mir i slogu u njihovim domovima, saopćeno je iz ove partije.

Nažalost, kako ističu, slične riječi ne mogu da upute i mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju.

“Jer, on niti u Božićnoj poslanici nije propustio da vjernicima Srpske pravoslavne crkve šovinistički poruči da ne zaborave da pominju "raspeto Kosovo i Metohiju". Zato, samo podsjećamo gospodina mitropolita da država Kosovo nije raspeta nego slobodna zemlja koja gradi i čuva mir sa svim naprednim zemljama svijeta”, zaključuju u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...