DODIKOV PRST U OKO SCHMIDTU: „U dobroj vjeri i raspoloženju proslaviti i Dan Republike…“

Dodik je poručio da je razgovarao i s episkopom banjalučkim Јefremom.

  • Mini market

  • 07. Jan. 2024  

  • 1

-Danas kada proslavljamo najradosniji praznik Božić, ponosan sam što ćemo u dobroj vjeri i raspoloženju narednih dana proslaviti i Dan Republike, rekao je predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik.

-Drago mi je da ljudi sve više shvataju da je Srpska jedini način našeg opstanka i da ukoliko se Srpska na bilo koji način ospori nestaje i perspektiva za našu budućnost, poručio je Dodik.

Dodik navodi da je tokom sedmice održao i sastanak s predsjednicima koalicionih stranaka i šefovima poslaničkih klubova u Narodnoj skupštini Republike Srpske, na kojem je usaglašeno da će Republika Srpska donijeti svoj izborni zakon.

Dodik je poručio da je razgovarao i s episkopom banjalučkim Јefremom, a povodom neustavnog Dana Republike Srpske dao je intervjue režimskim medijima.

Na ovaj način Dodik ponovo provocira visokog predstavnika Christiana Schmidta koji već dugo upozorava predsjednika bh. entiteta RS i vlasti u tom bh. entitetu, ali ne čini ništa konkretno da bi spriječio poteze koji jasno vode u secesiju.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...