BILA JE ISPRED SVOG VREMENA: Princeza Diana posjetila je BiH 1997. godine, a jedna njena rečenica zauvijek se pamti (VIDEO)

Snimak je prikupio više od 900.000 lajkova na Instagramu

  • Sjećanje

  • 07. Jan. 2024  

  • 0

Pokojna princeza od Walesa Diana zauvijek će ostati upamćena po svojoj dobroti i ljepoti kojom je plijenila pažnju.

Diana je davne 1997. godine posjetila Bosnu i Hercegovinu, a rečenica koju je izgovorila u Tuzli ostat će zapamćena.

Ona je bila u posjeti dvije sestre koje su stale na minu i ostale sa velikim posljedicama.

Naime, u razgovoru sa novinarima, jedan od njih kaže kako su sestre koje su stale na minu i ostale sa velikim posljedicama "borci", na šta princeza Diana odgovara: "Zato što su žene."

Video je snimljen tokom posjete princeze Dajane Bosni i Hercegovini.

Snimak je prikupio više od 900.000 lajkova na Instagramu.  

          View this post on Instagram                      

A post shared by Sarajevo, 71000 (@raja.sarajeva)

"Rođena je u pogrešnoj generaciji", "Bila je mnogo ispred svog vremena. To se ljudima nije dopadalo", "Tako mi je žao što ona više nije među živima. Imala je vlastitih problema, ali je uvijek bez suzdržavanje govorila svoje mišljenje i zalagala se za prave ljude", neki su od komentara.

Princeza od Walesa nastradala je u saobraćajnoj nesreći u Parizu, 31. augusta 1997. godine, samo dvadesetak dana nakon što je posjetila našu zemlju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...