DAN KADA JE UBIJEN VIZIONAR BOLJE BiH: 31 godina od smrti Hakije Turajlića

Njegovo ubistvo još nije razjašnjeno

  • Sjećanje

  • 08. Jan. 2024  

  • 2

Hakija Turajlić, bivši potpredsjednik Vlade RBiH i bivši direktor Energoinvesta, ubijen je na današnji dan prije 31 godinu.

Turajlić je bio ekonomista i biznismen, bio je političar, čovjek koji je svoj život posvetio razvoju Bosne i Hercegovine.

Ostavio je pečat kako na razvoju Energoinvesta, kojem je pripadao i kojeg je volio, tako i na BiH.

Njegovo ubistvo još nije razjašnjeno.

Oklopno vozilo UNPROFOR-a, kojim se Turajlić 8. januara 1993. godine vraćao sa sastanka na aerodromu s privrednom delegacijom iz Turske, kojoj se nije dozvolilo da uđe u grad, na punktu Sijera 4 (Kasindolska ulica) zaustavili su pripadnici ondašnjih srpskih vojnih formacija.

Nakon što su pripadnici francuskog UNPROFOR-a otvorili vrata transportera, jedan od vojnika je ispalio rafal u Turajlića.

Turajlić je pogođen sa 7–8 hitaca.

 

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...