NEVJEROVATAN ISTUP NAČELNIKA SREBRENICE MLADENA GRUJIČIĆA: „Ti momci su pucali i u nekom drugom naselju, u Soločuši gdje žive…“

Građani srpske nacionalnosti su okupljanjem ispred policijske stanice Srebrenica, zahtijevali oslobađanje osumnjičenih. 

  • Vijesti

  • 09. Jan. 2024  09. Jan. 2024

  • 3

Postupajući po saznanjima da je u Potočarima došlo do pucanja iz vatrenog oružja iz vozila u pokretu, koje se nalazilo u koloni koja je pratila badnjak, policijski službenici su utvrdili da je lice G. A. pucalo iz signalnog pištolja, koji je uz potvrdu oduzet“, naveli su iz Policijske stanice Zvornik. Dodali su da su dva muškarca privedena.

Za Hamdiju Fejzića, koji je nedavno i smijenjen sa mjesta zamjenika načelnika, ovo je zabrinjavajuće.

„Čine pritisak na povratnike, čine te poteze da se mi ne osjećamo sigurno ovdje, šalju poruku da nas ne žele na ovom prostoru“, poručio je Fejzić.

Građani srpske nacionalnosti su okupljanjem ispred policijske stanice Srebrenica, zahtijevali oslobađanje osumnjičenih. 

Među okupljenim je bio i načelnik, koji kaže da je sve preuveličano.

„Mi smo izrazili sinoć nezadovoljstvo baš iz tog razloga što se uvijek na veliki srpski praznik neko nađe da to oskrnavi, da kaže evo provocirani su Bošnjaci. Ti momci su pucali i u nekom drugom naselju, u Soločuši gdje žive samo Srbi", kazao je za BHRT Grujičić.

IZ PU ZVORNIK SAOPĆILI: Uhapšene dvije osobe zbog pucnjave prilikom  prolaska kroz Potočare | Slobodna Bosna

Zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ramiz Salkić, reagujući na provokacije Bošnjaka u Vlasenici i pucanje u Potočarima, kaže da su sistem i predstavnici međunarodne zajednice zakazali što, dodaje, motiviše i podstiče na sijanje straha i mržnje prema Bošnjacima. I Srebreničke majke su ogorčene, te pitaju čemu provokacije u vremenu kada su građani svih vjeroispovijesti u teškom položaju i odlaze iz zemlje?

Grujičić ide i korak dalje te tvrdi da se stanje u Srebrenici stabiliziralo.

„Možete slobodno da pitate bošnjačke političare koji imaju hrabrosti da kažu kakav ja odnos imam prema Srebrenici, kakav ja odnos imam prema građanima Srebrenice, prema samoj politici ovdje.“

Podsjetimo, preksinoć oko ponoći, okupljenim Srbima ispred Policijske stanice u Srebrenici pridružio se i načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić. On, njegov zamjenik Momčilo Cvjetinović i lokalni sveštenik Aleksandar Mlađenović predvodili su proteste pred zgradom Policije i tražili puštanje na slobodu dvojice Srba koji su pucali iz vatrenog oružja ispred kuće bošnjačkog povratnika. Načelnik Grujičić je optužio federalne medije i direktora Memorijalnog centra Srebrenica Emira Suljagića da su izvršili pritisak na MUP RS da se uhapse osobe koje su pucale u Potočarima.

(SB)

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...