MAHIR MEŠALIĆ PORUČIO: "Povucite imenovanje Vukoje, glasaćemo za budžet"

“Oni su nesposobni, vlast je odgovorna. Nije na mjestu pitati opoziciju o blokadama, pomažemo koliko možemo”, rekao je Mešalić referišući se na pitanja koja zbog toga trpe.

  • Vijesti

  • 10. Jan. 2024  

  • 0

Mahir Mešalić iz DF-a komentarisao je poteze opozicije u vezi sa blokadom rada Zakonodavno-pravne komisije. Navodi da se spornim Poslovnikom ukida demokratija u FBiH, te da će opozicija glasati za sve zakone koje predlože predstavnici vlasti, uz jedan uslov.

“Povucite imenovanje Vukoje, glasaćemo za budžet”, kazao je.

"Nije", kategoričan je, "na mjestu pitati opoziciju o blokadama". Lopticu odgovornosti Mešalić prebacuje na vlast.

“Oni su nesposobni, vlast je odgovorna. Nije na mjestu pitati opoziciju o blokadama, pomažemo koliko možemo”, rekao je referišući se na pitanja koja zbog toga trpe.

Može se, ocjenjuje, desiti da će preletači praviti blokove i ucjenjivati.

Podsjetimo, ranije je predsjednik Zakonodavno-pravne komisije Belmin Zukan izjavio kako će kvorum imati na narednoj sjednici.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...