TENISKI AUSTRALIAN OPEN: Damir Džumhur i Nerman Fatić poraženi u drugom kolu kvalifikacija

Nemanu Fatiću nastup u Australiji bio tek drugi Grand Slam turnir u karijeri.

  • Sport

  • 11. Jan. 2024  11. Jan. 2024

  • 0

Bosna i Hercegovina više nema svoje predstavnika na prvom ovogodišnjem teniskom Grand Slam turniru, Australian openu, nakon što su noćas oba naša igrača poraženi u kvalifikacijama.

Damira Džumhura je u drugom kolu kvalifikacija rutinski savladao Italijan Giulio Zeppieri (135. na ATP listi) sa 2-0 u setovima, 6-3. 6-2.

Nerman Fatić  je poražen sa 2-1 od Francuza Terencea Atmenea, 145.tenisača na svijetu. Prvi set je dobio Francuz sa 6-3, a Fatić je istim rezultatom bio bolji u drugom setu. Na početku odlučujućeg trećeg seta naš teniser je u tri navrata imao priliku oduzeti servis protivniku, ali je to propuštao učiniti. Fatić je do rezultata 6-5 za Francuza sigurno držao svoj servis i kada se očekivalo da treći set ode u tie breake Atmene je napravio brejk i nakon 2.08 sati igre izbacio Nemana Fatića kojem je nastup u Australiji bio tek drugi Grand Slam turnir u karijeri.

(SB) 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...