VJEČITI RAT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA OKO NAZIVA: Pročitajte šta Hrvati misle o sarajevskom bureku!

Kada posjetite Sarajevo, dvije stvari vjerojatno ćete sigurno napraviti - pojesti ćevape i burek. Neki dan smo otišli na ćevape u popularnu Peticu Ferhatović, a danas smo posjetili Buregdžinicu Oklagija 1946 - piše u novom tekstu hrvatskog Indexa tokom posjete Sarajevu.

  • Gastro

  • 11. Jan. 2024  

  • 0

Naručili smo burek, sirnicu i krumpirušu. Porcija bureka (250 grama) stoji 2.29 eura, porcija sirnice 2.04 eura, a porcija krumpiruše 1.53. Naravno, uz to smo morali kupiti i jogurt po cijeni od 0.76 eura.

Atmosfera u buregdžinici je topla i domaća. Pite su nam servirane vruće, sočne su okusom i pune nadjeva. Zaključak: bez obzira na koju se pitu odlučite, ne možete pogriješiti.

O BUREGDŽINICI OKLAGIJA 1946.

Smještena u ulici Bravadžiluk na Baščaršiji, Buregdžinica Oklagija 1946., kako i njezino ime sugerira, posluje od 1946. godine. Prema nekim medijima u BiH, Oklagija 1946. je među pet najboljih buregdžinica u zemlji.

U ponudi ima i heljdopitu, buredžik, pileći burek, maslenice od bijelog ili crnog brašna, zeljanice, tikvenice, kljukušu, zeljanik, a od slatkih jela kunefe, jabukovaču i dondurmu, odnosno turski sladoled.

Na temelju 288 recenzija na Googleu, ova buregdžinica ima prosječnu ocjenu 4.1. Evo što su napisali neki posjetitelji.

alt
  • Probala sam pite sa špinatom, mesom i sirom; sve su bile ukusne. Također, njihovo piće ayran bilo je veličanstveno. Cijena je bila vrlo pristupačna. Mjesto je to koje definitivno morate posjetiti kada ste u Sarajevu.
  • Mjesto je cool, osoblje je vrlo ljubazno, hrana i piće izvrsne su vrijednosti za novac, a lokacija je u centru starog grada.
  • Ovo mjesto poslužuje jednu od najboljih tradicionalnih bosanskih pita od špinata koje sam ikada probala. I druge pite su ukusne. Predlažem da uz pitu probate njihov domaći ayran, a za desert su obavezne kunefe.
  • Jako ukusne kunefe. Osoblje je bilo vrlo ljubazno. Lokacija i ambijent su jako lijepi. Toplo preporučujem.
  • Volim ovo mjesto. Unutra je toplo. Osoblje je ljubazno, a burek je fantastičan. Također bih preporučio kunefe uz turski čaj.

(E.F. / Index.hr)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...