KOMENTAR VUKA DRAŠKOVIĆA: "Majdana u Srbiji, kojim Udba plaši Srbe i Srbiju, nema i zadugo neće biti oživljenog Trga slobode"


"Propagandom KGB-a i Udbe lobotomirana većina Srba vjeruje da su Ukrajinci skrivili zločin nad sobom samima"

  • Regija

  • 11. Jan. 2024  

  • 0

Piše: Vuk DRAŠKOVIĆ (Danas)

Mnogo toga povezuje beogradski Trg slobode 1996. i 1997. i kijevski Majdan 2013. i 2014.

Oba protesta počela su u novembru i trajala do polovine februara.

Na oba protesta vijorile su se zastave EU, SAD, NATO alijanse, Ferarija…

Na oba trga demonstriralo se protiv izborne krađe.

Predsednik Srbije Slobodan Milošević pokrao je lokalne, a predsednik Ukrajine Viktor Janukovič nacionalne izbore.

Kijevski demonstranti na Majdanu su reprizirali beogradski karneval slobode, a Janukovič je, sve do 17. februara 2014, oponašao Miloševića.

Demonstranti su hapšeni i premlaćivani, opkoljavani policijskim kordonima, na njih je i pucano, predsednikovi mediji proglašavali su ih za strane plaćenike, ološ, izdajnike Ukrajine. Ali, sloboda nije uzmicala pred silom.

U februaru 1997, sila je u Srbiji uzmakla pred slobodom. Milošević je priznao da je lopov i vratio pokradene glasove.

U februaru 2014, Viktor Janukovič, po naređenju iz Moskve, puca na ljude na Majdanu, a snajperisti čine pokolj: stotinu je mrtvih na trgu, nekoliko stotina ranjenih.

Zločinom nad narodom koji ga je izabrao za predsednika branio je izdaju tog naroda kojemu je, u izbornoj kampanji, bio čvrsto obećao da će potpisati sporazum o pridruživanju Ukrajine Evropskoj uniji.

Obećanje je pogazio, pokrao glasove date tom obećanju, i naredio masakr na Majdanu. Ukrajina je planula gnevom, izlila se na ulice i trgove, a predsednik – ubica pobegao je u Moskvu.

Za moćnu i svemoćnu mrežu ruske KGB i rusko – srpske Udbe u današnjoj Srbiji i mrtvi i živi slobodari sa kijevskog Majdana su vrhunsko zlo, pošast antiruska i antisrpska, povampireni nacizam, krivac za pravednu i oslobodilačku Hirošimu nad Ukrajinom!

„Specijalna vojna operacija“, čiji je cilj „oslobađanje“ Ukrajine od Ukrajinaca, nije pokrenuta u februaru 2022, nego još u aprilu 2014, mesec dana posle kasapnice na Majdanu.

KGB na krstu razapetu lutku proglašava za ruskog dečaka, žrtvu ukrajinskih nacista koji sprovode genocid nad Rusima u Donbasu.

Ruska vojska zaposeda Krim, a u pobunjeni Donbas, da „brane“ pravoslavne Ruse od pravoslavnih Ukrajinaca, stižu i horde Čečena.

U osvetničkom orgijanju zbog Majdana, „zaštitnici“ od genocida nad Rusima obaraju i jedan strani putnički avion i ubijaju 296 putnika i članova posade.

Upućena je morbidna poruka Zapadu: kao nuklearna velesila iznad smo svih nebeskih i zemaljskih zakona i obzira!

Propagandom KGB-a i Udbe lobotomirana većina Srba veruje da su Ukrajinci skrivili zločin nad sobom samima.

Nisu smeli da, između slobode i ropstva, između Evrope i Rusije terora i obnovljenih gulaga, izaberu čežnju sa Majdana.

Ukrajinci su krivi što brane Ukrajinu, što ne istaknu belu zastavu!

KGB je na Majdanu gurnuo ukrajinskog predsednika u krvoproliće, da bi otvorio vratnice pakla u kojemu će, kao „istorijska greška“, izgoreti i Ukrajinci i Ukrajina.

U Beogradu, posle svog sloma na Trgu slobode, KGB i Udba pribegli su drugačijem scenariju. Razbili su pobedničku koaliciju „Zajedno“, pa dve njene članice, DS i GSS, bojkotuju parlamentarne i predsedničke izbore.

Bojkotuju pobedu.

Udbin poredak smrti je preživeo, zločinima nad albanskom većinom na Kosovu izazvao gnev demokratskog sveta, NATO bombardovanje, vojnu kapitulaciju i proterivanje države Srbije sa Kosova.

A kad je, posle kosovskog sloma, izgledalo da je neizbežan i slom razbojničkog režima, vrhovna komanda Udbe pridružila se opoziciji i od njenih vođa dočekana sa najvišim počastima. Legija i njegovi zločinci proglašeni su za heroje i oslobodioce. Bio je to fatalni poraz beogradskog Trga slobode, od kojega se Srbija nikad nije oporavila.

Porušena, raseljena, obogaljena, sa stotinama hiljada grobova, Ukrajina će ipak preživeti i dosanjati snove slobodara sa Majdana.

Majdana u Srbiji, kojim Udba plaši Srbe i Srbiju, nema i zadugo neće biti oživljenog Trga slobode.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...