TUŽILAŠTVO BiH: Mostarac optužen da je krijumčario migrante i nožem prijetio pripadnicima Granične policije

Dodali su da je priliko hapšenja "uputio ozbiljnu prijetnju za sigurnost službenih osoba u vršenju službene radnje".

  • Hronika

  • 12. Jan. 2024  

  • 0

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Ivana Stipića, zvanog Zuza (1984) iz Mostara, kojom ga tereti za krivična djela krijumčarenje ljudi i napad na ovlaštenu službenu osobu, saopćilo je Tužilaštvo.

- Optuženi se tereti da je 29.11.2022. godine, u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, pokušao nezakonito prevesti pet migranata, državljana Turske, među kojima i maloljetne osobe, koje ne ispunjavaju uvjete za zakonit prelazak preko državne granice iz BiH u Hrvatsku, a radi njihovog daljeg nezakonitog

prebacivanja prema zemljama EU - naveli su iz Tužilaštva.

Dodali su da je priliko hapšenja "uputio ozbiljnu prijetnju za sigurnost službenih osoba u vršenju službene radnje".

- Prema navodima optužnice, Stipić je krijumčarene osobe prevezao svojim vozilom i ilegalno poveo pješice, šumskim putem, prema neposrednoj blizini državne granice sa Hrvatskom, gdje je od policijskih službenika zatečen u izvršenju krivičnog djela. Optuženi se prilikom otkrivanja, oglušio na izdate naredbe policijskih službenika Granične policije BiH, te usmjeravanjem hladnog oružja-noža uputio ozbiljne prijetnje službenim osobama u vršenju službene radnje da će ih napasti hladnim oružjem, nakon čega je savladan i lišen slobode - navode iz Tužilaštva.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...