NERMIN NIKŠIĆ, TRENERKA SVIH TRENERKI: U delegaciji Vlade Federacije, zapravo ministara iz SDP BiH, u Njemačkoj bio i Nikšićev poslovni partner Elvedin Grabovica

Bosna i Hercegovina je, kao što je poznato, doživjela težak poraz od selekcije Holandije 36-20

  • Mini market

  • 13. Jan. 2024  13. Jan. 2024

  • 2

Nermin Nikšić, predsjednik Vlade Federacije BiH, nastavio je tradiciju započetu tokom njegovog prvog mandata na toj dužnosti (2010-2014) da sa svojim kolegama ministrima obilazi sportske događaje na kojima nastupaju reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine. Doduše, tadašnji "kapiten" navijačke selekcije političara koja je krstarila ervropskim stadionima bio je Zlatko "Ko ne skače Mrzi Bosnu" Lagumdžija, lider SDP-a BiH i ministar vanjskih poslova, a Nikšić je bio jedan od najvatrenijih članova. Ostala je u javnosti upamćena njegova legendarna tamna "Adidas" trenerka u kojoj je 2011. proveo desetak dana u Parizu tokom susreta nogometnih selekcija Bosne i Hercegovine i Francuske u kvalifikacijama za Evropsko Prvenstvo.

OJ, PIVOTE!

Ovog vikenda Nermin Nikšić je nekoliko ministara svoje Vlade odveo na izlet u Njemačku, grad Mannheim, gdje je rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine igrala kvalifikacijsku utakmicu Evropskog prvenstva protiv Holandije. Kako se može vidjeti sa snimaka , delegacija Vlade Federacije BiH uoči utakmice održala je sastanak sa rukometnim reprezentativcima i stručnim štabom predvođenim selektorom Irfanom Smailagićem.

Sa Nikšićem u delegaciji bio i bivši generalni direktor Elektroprivrede BiH Elvedin Grabovica (u krugu)

U delegaciji su bili isključivo ministri članovi Nikšićevog SDP BiH, Vojin Mijatović potpredsjednik Vlade, Nerin Dizdar, Vedran Lakić. Nije bilo resorne  ministrice kulture i sporta Sanje Vlaisavljević, kao ni ministara iz drugih stranaka koje sudjeluju u vlasti (HDZ BiH, Naša Stranka, NIP).

HEJ GRABOVICE, TUŽAN SI MI

Zanimljivo je da se među federalne ministre koji su putovali u Njemačku "prišlepao" Elvedin Grabovica, nekadašnji direktor „Elektroprivrede BiH“, danas poslovni partner Nermina Nikšića i jedan od najutjecajnijih SDP-ovih ljudi iz sjene. Grabovica je i ranije kada je ovakve izlete organizirao Zlatko Lagumdžija bio redovan član SDP-ove navijačke skupine.

Bosna i Hercegovina je, kao što je poznato, doživjela težak poraz od selekcije Holandije 36-20 i nakon što je prethodno izgubila od Švedske izgubila sve izglede za plasman u drugi krug takmičenja na EP u Njemačkoj.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...