ZASTUPNIK NAŠE STRANKE O BAHATOJ INFLUENSERICI: Dragan Mioković pohvalio brzu reakciju policije u slučaju Adne Helić

Moramo dići saobraćajnu kulturu na veći nivo.

  • Društvo

  • 13. Jan. 2024  13. Jan. 2024

  • 2

Povodom brze reakcije sarajevske policije koja je sankcionirala influensericu Adnu Helić zbog nesavjesne vožnje čiji je snimak podijelila na Instagramu, reagirao je Dragan Mioković, zastupnik Naše stranke u Parlamentu FBiH, penzionisani sarajevski policajac, nekadašnji vođa tima istražitelja Centra službi bezbjednosti (CSB) Sarajevo, prenosi Radiosarajevo.ba.

„Današnja brza reakcija policije zbog nesavjesne vožnje ali i njene promocije za svaku je pohvalu. Nadam se da će biti još puno brzih i efikasnih reakcija poput ove. Ovo je način na koji policija svojom efikasnošću popravlja percepciju građana o stanju sigurnosti u Kantonu Sarajevo, ali i Federaciji BiH. Sigurnost u saobraćaju je važna i ne smijemo dopuštati bahato ponašanje, a pogotovo ne ono koje se još javno iskazuje.

Moramo dići saobraćajnu kulturu na veći nivo. S tim ciljem nastavit ćemo raditi na poboljšanju postojećih i stvaranju novih biciklističkih i pješačkih zona te na poboljšanju gradskog saobraćaja da što više ljudi motiviramo za pješačenje, bicikliranje i vožnju javnim prevoznim sredstvima, a policiju pozivamo da poduzme hitne korake kako bi se osigurala sigurnost saobraćajnica, posebno u naseljenim područjima. Neophodno je sankcionirati nesavjesna ponašanja, od nepoštivanja brzine pa do korištenja mobitela u toku vožnje ili nepropisnog prevoza djece.

Glavni akteri saobraćaja su pješaci, biciklisti i gradski saobraćaj i njima sve mora biti podređeno. Neoprezni i nesavjesni vozači opasnost su kako za pješake, tako i za druge vozače. Samo njihovom strogom kontrolom naše ulice možemo učiniti sigurnijima“, naveo je Dragan Mioković.

Podsjetimo, influenserica iz Sarajeva Adna Helić svoju bahatu vožnju snimala je za svoj Instagram Story.

Ona je javno objavljivala bahatu vožnju po cijelom gradu na svom Instagram Storyju, i to u više navrata.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...