ZASTUPNICA NiP-a SE PONOVO OGLASILA: "Stojim iza svega rečenog, cilj bi trebao biti da onima koji nemaju pružimo mogućnost"

Ona se putem društvenih mreža osvrnula na mlade u Kantonu Sarajevo koji izražavaju nezadovoljstvom iznosom subvencije za rješavanje stambenog pitanja, a koja iznosi 4.800 KM.

  • Mini market

  • 14. Jan. 2024  14. Jan. 2024

  • 0

Zastupnica NiP-a u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Mia Karamehić-Abazović je mlade u Sarajevu, koji iskazuju nezadovoljstvo iznosom subvencije za rješavanja stambenog pitanja u KS, nazvala "hiperprivilegiranom kastom", te se nešto kasnije opet oglasila, kako bi rekla da stoji iza svega rečenog.

Ona se putem društvenih mreža osvrnula na mlade u Kantonu Sarajevo koji izražavaju nezadovoljstvom iznosom subvencije za rješavanje stambenog pitanja, a koja iznosi 4.800 KM.

"Stojim iza svega. Cilj bi valjda trebao biti da onima koji nemaju pružimo mogućnost, a ne da dodatno dajemo onima koji već imaju. I da, jesam ušla u PSBiH putem kompenzacije i upravo zato nemam potrebu lagati ljude niti ih novcem nagrađivati za glasove", navela je Karamehić Abazović.

Dodaje da nije govorila o mladima kao populaciji već specifičnoj grupaciji.

"Ljudima poput bivšeg ministra Kaplana koji su dobivali i dobivaju te novce dok radnice u trgovini mogu sanjati garsonjeru. P.S. Kao neko ko je također vrlo privilegiran (neovisno o politici) ne mislim da populaciju kojoj pripadam treba dodatno finansirati, istakla je.

Navela je i da je prva inicijativa koju je imala u PSBiH uštedjela kompletnu njenu bruto platu u budžetu i sve dodatne troškove.

- I uštedjet će mnogo više u narednim godinama. Usput, info o aktivnosti zastupnika vam nije tačan, zaključila je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...