NAKON KATASTROFE PROTIV NIZOZEMSKE: Rukometaši BiH danas protiv Gruzije spašavaju čast i traže historijsku pobjedu na Euru

Susret BiH i Gruzije igra se večeras u dvorani SAP Arena u Mannheimu s početkom u 18 sati uz direktan TV prijenos na Arena Sportu.

  • Sport

  • 15. Jan. 2024  

  • 0

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u 18 sati protiv Gruzije igra susret trećeg kola grupe E na Evropskom prvenstvu, a s obzirom na to da smo izgubili sve šanse za prolazak u drugi krug, pokušat ćemo popraviti utisak nakon katastrofe protiv Nizozemske. Naša reprezentacija je doživjela poraz u prvom kolu od aktuelnog evropskog prvaka Švedske rezultatom 29:20, a potom smo mimo svih očekivanja katastrofalno poraženi od Nizozemske 36:20. 

Iako smo ostali bez šansi za plasman dalje, bh. rukometaši žele popraviti utisak i protiv Gruzije tražit će historijsku prvu pobjedu na smotrama najboljih evropskih selekcija.

Na prethodna dva Eura naša selekcija je upisala sve poraze, a protiv Gruzije imat će priliku konačno upisati pobjedu s obzirom na to da je protivnik "po mjeri".

Gruzijci imaju jednog elitnog igrača, 22-godišnjeg desnog beka Giorgija Tskhovrebadzea iz njemačkog Gummersbacha, te je realno da naša selekcija protiv njih ispiše historiju, ali pitanje je u kakvom smo stanju nakon debakla protiv Nizozemske.

"Sabiramo još utiske. Teško nam je pao poraz od Nizozemske, ali trebamo što prije zaboraviti taj meč i okrenuti se utakmici sa Gruzijom. Pobjeda bi bila prva za nas ikada na Evropskim prvenstvima i želimo se odužiti našim navijačima", kazao je naš reprezentativac Vladan Đurđević.

U grupi E danas u 20:30 sati igraju Švedska i Nizozemska, a pobjednik će zauzeti prvo mjesto u grupi.

Danas će biti odigrani i susreti u grupi D Poljska - Farski Otoci (18:00) i Norveška - Slovenija (20:30), te u grupi F Češka - Grčka (18:00) i Danska - Portugal (20:30).

Susret BiH i Gruzije igra se večeras u dvorani SAP Arena u Mannheimu s početkom u 18 sati uz direktan TV prijenos na Arena Sportu.

Tabela:

(Klix.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...