PREOKRET U AMERICI: Protukandidat Donalda Trumpa iznenada odustao i povukao se iz kampanje, podržao je...

"Nemoj to raditi", povikala je žena u publici.

  • Svijet

  • 16. Jan. 2024  

  • 1

Vivek Ramaswamy, koji je osvojio četvrto mjesto na republikanskim predizborima u Iowi, odlučio se povući iz utrke i podržati bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa. "Od ovog trenutka ćemo obustaviti ovu kampanju", objavio je Ramaswamy svojim pristašama.

"Ne postoji način da ja budem sljedeći predsjednik", dodao je. Rekao je kako je od početka kampanje, tokom koje je nerijetko bio optuživan da podržava teorije zavjere, obećavao da će podržati onog kandidata kojem je "Amerika prva", piše BBC.

Objasnio je kako je zbog toga nazvao Trumpa, koji je uvjerljivo pobijedio u Iowi, čestitao mu i poručio da će ga podržati. Ramaswamy je pokušao umiriti neke od svojih pristaša koji su izrazili jasno razočaranje dok je govorio.

"Nemoj to raditi", povikala je žena u publici kada je najavio da će podržati Trumpa. Ramaswamy je obećao da neće nestati s nacionalne pozornice i da će se uskoro vratiti u kampanju u New Hampshireu u Trumpovo ime.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...