MILORAD DODIK ODGOVORIO CHRISTIANU SCHMIDTU: "I biće 'dan D' ako se neko usudi da..."

(...) pređe granice i realizuje scenario po kome se otvara prostor da on nešto nametne.

  • Politika

  • 16. Jan. 2024  16. Jan. 2024

  • 13

Predsjednik RS-a Milorad Dodik odgovorio je na platformi X na najavu "dana D" Christiana Scmidta

"I biće 'dan D' ako se neko usudi da pređe granice i realizuje scenario po kome se otvara prostor da on nešto nametne. RS je u svim svojim ranijim akcijama dala jasan odgovor i spremni smo za taj 'dan D' o kome Schmidt priča", napisao je Dodik: 

"Naše namjere su jasne - želimo da sačuvamo dejtonsku BiH i Ustav BiH. Ako nastave s rasturanjem Dejtona, dobiće samostalnu RS i raspalu nefunkcionalnu Federaciju. To je naš odgovor svima koji prijete napadima na RS." 

Visoki predstavnik Christian Schmidt izjavio je kako će dati još jednu priliku čelnicima vladajućih stranaka da se dogovore o izmjenama Izbornog zakona, a ukoliko se to ne dogodi intervenirat će izmjenama koje se nazivaju "integritet izbornog procesa", objavili smo danas.  

 

 

 

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...