LAZOVIĆEVA PORUKA VUČIĆU: "Ne treba, Aleksandre, čekati četvrtak. SVE JE VEĆ JASNO!"

U toj laži pokušavaju, osim Rusije i Mađarske, dobiti podršku još neke države, poručuje Lazović. 

  • Politika

  • 19. Maj 2024  19. Maj 2024

  • 1

Ne treba Aleksandar Vučić čekati četvrtak, kada se glasa za Rezoluciju o počinjenom genocidu u Srebrenici, da bi se saznalo ko jeste, a ko nije, prijatelj Srbije, poručio je Miro Lazović, bivši predsjednik Skupštine Republike Bosne i Hercegovine u svojoj reakciji na Facebooku.

"Nedavna rasprava u Savjetu bezbjednosti mu je trebala otvoriti oči. Većinska podrška BiH je bila evidentna. I on i Dodik bi trebali biti odgovorni prema vlastitom narodu, a ne da i dalje šire laži da će poslije usvojene Rezolucije srpski narod biti proglašen genocidnim. Jedino njih dvojica to govore", ističe Lazović.

U toj laži pokušavaju, osim Rusije i Mađarske, dobiti podršku još neke države, poručuje Lazović.

"Međutim, njih bi trebala zabrinuti ćinjenica da sve države iz našeg regiona, od Slovenije do Crne Gore i Sjeverne Makedonije, su ili kosponzori ili daju otvorenu podršku predloženoj Rezoluciji. A upravo susjedi najbolje znaju šta je istina.

Ta istina jeste bolna za Vučića i Dodika kao aktere Miloševićeve pogubne politike, ali ako imaju imalo državničke mudrosti i odgovornosti za buduće procese u regionu trebali bi prihvatit ponuđenu Rezoluciju kao šansu da definitivno odbace teret velikosrpske Miloševićeve politike. U suprotnom dokazaće da su mimo većinskog svijeta", naglašava Lazović.

Time će, zaključuje Lazović, samo potvrditi da je bio u pravu srpski pjesnik Milan Nenadić kada je davno napisao: "SVE ONO OD ČEGA SVIJET BJEŽI I SVE ONO ČEGA SE SVIJET SRAMI, TIME SE PONOSE SRBI I ČUDE SE ŠTO SU SAMI".

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...