HRVATSKA OSIGURALA DRUGI KRUG RUKOMETNOG EP: Crnogorci slavili protiv Srbije u posljednjim sekundama meča

Mnogo uzbudljiviju utakmicu odigrali su Srbija i Crna Gora, a slavili su Crnogorci golom Nemanje Grbovića u posljednjim sekundama meča 30:29 i time izbacili Srbiju iz nastavka takmičenja.

  • Sport

  • 16. Jan. 2024  16. Jan. 2024

  • 0

Mečevi trećeg kola Evropskog prvenstva za rukometaša, donijeli su mnogo uzbuđenja na parketima u Njemačkoj.

Hrvatska je savladala Rumuniju 31:25 i tako osigurala plasman u sljedeću fazu EURA.

Prvo ime utakmice bio je Luka Lovre Klarica sa 7 golova, pratili su ga Šoštarić, Jelinić i Kušan sa po 4 pogotka. Dominik Kuzmanović među stativama Hrvata ima je šest odbrana.

Drugi meč ove grupe na programu je od 20 sati 30 minuta, u kojem se sastaju Španija i Austrija i nakon tog meča će biti poznato, da li Hrvati prenose jedan ili dva boda u nastavak šampionata.

Mnogo uzbudljiviju utakmicu odigrali su Srbija i Crna Gora, a slavili su Crnogorci golom Nemanje Grbovića u posljednjim sekundama meča 30:29 i time izbacili Srbiju iz nastavka takmičenja.

Crnogorac Branko Vujović bio je najefikasniji igrač meča sa 8 golova. Nemanja Grbović i Miloš Vujović postigli su po sedam.

S druge strane kod Srbije, najraspoloženiji u napadu bio je Lazar Kukić sa šest golova.

Odlični su bili i golmani obje reprezentacije. Nebojša Simić na golu Crne Gore upisao je osam odbrana, a jednu manje imao je Dejan Milosavljev s druge strane.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...