NAKON FENOMENALNOG USPJEHA, BH. STRUČNJAK FEĐA DUDIĆ: "Napravio sam sa Veležom veliki rezultat, mislim da je ovo veće"

"Sudbina je tako htjela, da dođem u svoje Sarajevo i da pratim utakmicu..."

  • Sport

  • 17. Maj 2024  17. Maj 2024

  • 0

Bosanskohercegovački stručnjak Feđa Dudić trebao bi naredne sezone sa svojim Radničkim iz Kragujevca igrati Evropu, nakon što je najveći konkurent njegovom timu, Čukarički, na svom terenu doživio poraz od Partizana, te neće moći sustići Dudićev tim u posljednjem kolu.

Naš stručnjak je u svom Sarajevu gledao utakmicu između Čukaričkog i Partizana, a pristao je govoriti za Sport1 odmah po njenom okončanju, nakon što je postalo jasno da je ostvario historijski rezultat sa svojim timom, koji će prvi put igrati na evropskoj sceni.

"Sudbina je tako htjela, da dođem u svoje Sarajevo i da pratim utakmicu. Nikad teža utakmica za mene, vodio sam ne znam koliko utakmica, ali kad gledaš, kad nisi tu, kad ne ovisiš o sebi... Kad vodim utakmicu, definitivno sam miran i staložen. Ne mogu da vam opišem pod kakvim stresom sam gledao današnju utakmicu jer znam koliko to znači za ovaj klub, izaći prvi u historiji u Evropu", kazao je Dudić i nastavio:

Onda kad pogledam sve, kad vratim unazad, 24. septembar 2023. godine, moj prvi trening u Kragujevcu. Dolazimo Jaha i ja, moj stručni štab, 16. smo na tabeli, posljednji, imamo samo tri boda. Neka je nevjerica da li ćeš uopšte ostati, a mi evo kolo prije kraja smo obezbijedili Evropu. To je zaista veliko, ne mogu da opišem kolike emocije. Napravio sam sa Veležom veliki rezultat i sa mojim momcima iz Mostara i stručnim štabom, međutim mislim da je ovo veće. Puno je dobrih klubova, veći su budžeti, i klub koji nikad nije izlazio u Evropu... jer Velež je ipak veliki klub, klub sa tradicijom. Sigurno da je ovo nešto veliko. Zvali su me već iz Kragujevca, pravili su slavlje, gledali su zajedno utakmicu u prostorijama kluba. Već se slavi na ulicama, tako da je ovo jeno veliko i neopisivo slavlje".

Dudić je uputio velike zahvale svim Bosancima i Hercegovcima, koji su mu, kako kaže, u ključnim momentima bili dodatna podrška.

"Još jednom moram da se zahvalim svim mojim Bosancima i Hercegovcima, svim medijima koji su zaista ispratili maksimalno svaku našu pobjedu su objavili odmah, pravili su dobru reklamu. Mislim da smo zaista ja, Jaha, Ćosa i Šerbečić dostojno prezentovali bh. fudbal i bh. državu u Srbiji. Mi smo se potrudili da se odužimo i još jednom kažem, hvala puno. Osjećao sam da imam podršku, to nam je davalo dodatni motiv, i evo, nadam se da smo napravili jednu veliku stvar za BiH. Niko nas ne cijeni, potcjenjuju nas svi, a mislim da imamo puno kvaliteta da napravimo dosta velikih stvari".

Istakao je i da su emocije veoma jake u ovom trenutku za njega. 

"Govorim malo pod emocijama, inače sam staložen i pričam onako kako jeste. Ne znam, osvajanje Kupa BiH sa Veležom je veliki trofej, ali ovo, doći u momentu kad je klub na posljednjem mjestu i napraviti ovo što smo mi napravili u ligi koja je super jaka i koja evo daje pet predstavnika u Evropi, mislim da je zaista veliko. Velike zahvale još jednom mom prvom saradniku Adnanu Jahiću koji je dao veliki doprinos, pomoćnicima, cijelom stručnom štabu koji nas je tamo dočekao, Džekiju, Lazi, Švabi i naravno, svim igračima. Veliko hvala i direktoru i predsjedniku Igoru i Slavku koji su stvarno puno radili za ovaj klub, dali doprinos i naravno navijačima, koji su sve vrijeme bili uz nas", kazao je Dudić.

Njegov tim ima priliku zadržati četvrto mjesto na tabeli i otići u Evropsku ligu. Dudić i njegovi igrači pokušat će da ostvare upravo to.

"Ništa, uzet ćemo malo odmora i onda probati da budemo četvrti. Velika je razlika, jer četvrti ide u drugo pretkolo Evropske lige, dok peti ide u treće pretkolo Konferencijske lige. Sad igramo protiv Partizana koji je osigurao drugo mjesto i rasterećen je a mi smo prepuni motiva. Probat ćemo da dođemo do pobjede da osvojimo četvrto mjesto. Veliki cilj je ipak ostvaren, prvi put pričam da je sve nepovezano, jer zaista, veliki je ovo trenutak u mojoj trenerskoj karijeri. Hvala, pogotovo vašem portalu, a i svim ostalim, na podršci tokom cijele ove sezone", poručio je bh. stručnjak za kraj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...