ZBOG IZJAVA O MUSLIMANSKOJ BRAĆI: Karim Benzema tuži ministra Darmanina

“Karim Benzema ima ozloglašene veze sa Muslimanskom braćom”, izjavio je tada Darmanin.

  • Šareni svijet

  • 16. Jan. 2024  

  • 0

Francuski fudbaler Karim Benzema podnio je danas tužbu za klevetu protiv francuskog ministra unutrašnjih poslova Geralda Darmanina, koji je tvrdio da je Benzema imao veze sa Muslimanskom braćom, prenosi Beta.

Bivši reprezentativac Francuske i osvajač Zlatne lopte 2022. bio je na meti Darmanina u članku koji je ministar objavio sredinom oktobra pod nazivom "Na čelu sa Izraelom u znak odmazde za krvavi napad Hamasa 7. oktobra".

“Karim Benzema ima ozloglašene veze sa Muslimanskom braćom”, izjavio je tada Darmanin.

Benzema je tužbu podnio Republičkom sudu pravde, jedinom nadležnom za suđenja članovima vlade za djela učinjena tokom vršenja funkcije, zbog “podrivanja” časti i reputacije.

Slavni fudbaler je u tužbi ponovo naveo da “nikada nije imao ni najmanju vezu sa Muslimanskom braćom”.

“Shvatam da sam, zbog svoje ozloglašenosti, korišten u poltičkim igrama”, dodao je Benzema.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...